İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Suriye’li Ermeniler Kutsal Noel’i kutladı

″Şam Ermeni Surp Sarkis Kilisesinde Başepiskopos Armaş Nalbandyan riyasetinde bayram ayini gerçekleştirildi. Nalbandyan verdiği vaazda peygamber İsa Mesih’in doğumunun anlamının altını çizerek, Suriye’nin Arapların kalbi ve tüm semavi dinlerin beşiği olduğunu kaydetti. Bu kökleri tarhin derinliklerinden gelen bir birliktelik. Başepiskopos konuşmasında bu yıl Kutsal Noel’in bölge ve ülkedeki acı olaylar fonunda gerçekleşmekte olduğunu kaydetti ve Allah’tan barışsever ve hayatdolu eden bu halkın, yolunu şaşırmış, kardeşlerine karşı silah çekenleri doğru yola sevk etmesi çağrısında bulunulmasını istedi…”
Suriye Ermenileri 6 Ocak’ta Ermeni Apostolik Kilisesi takvimine göre Kutsal Noel’i kutladı. Konuya ilişkin röportaj Suriye Devlet SANA Haber Ajansınca yayımlandı.

″Şam Ermeni Surp Sarkis Kilisesinde Başepiskopos Armaş Nalbandyan riyasetinde bayram ayini gerçekleştirildi. Nalbandyan verdiği vaazda peygamber İsa Mesih’in doğumunun anlamının altını çizerek, Suriye’nin Arapların kalbi ve tüm semavi dinlerin beşiği olduğunu kaydetti. Bu kökleri tarhin derinliklerinden gelen bir birliktelik. Başepiskopos konuşmasında bu yıl Kutsal Noel’in bölge ve ülkedeki acı olaylar fonunda gerçekleşmekte olduğunu kaydetti ve Allah’tan barışsever ve hayatdolu eden bu halkın, yolunu şaşırmış, kardeşlerine karşı silah çekenleri doğru yola sevk etmesi çağrısında bulunulmasını istedi. Başepiskopos Suriye krizinin çözümü konusunda ulusal düzeyde diyaloğun önemini kaydetti. Nalbandyan, ülke birliği ve toprak bütünlüğünü savunurken hakkın rahmetine kavuşan yurt evlatlarının ruhlarının huzuru için dua etti. Suriye’deki tüm vilayetlerde Kutsal Noel ayinleri düzenlendi, Ermeni Kilisesi ruhanileri müminleri bayram vesilesiyle kutladılar, Suriye’nin galibiyeti konusunda umut verdiler.″
News from Armenia – NEWS.am
http://news.am/tur/news/135055.html

Yorumlar kapatıldı.