İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İran’dan Karabağ için diyalog çağrısı

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Karabağ sorununun diyalog yoluyla çözülmesini istediklerini belirtti… Tahran yönetimi, Ermeni güçlerince işgal edilen Yukarı Karabağ’ın Azerbaycan’a ait olduğunu ve bu ülkenin toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini belirtiyor.

 ***
İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ramin Mihmanperest, Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Karabağ sorununun diyalog yoluyla çözülmesini istediklerini belirtti.
Mihmanperest, haftalık olağan basın toplantısında, ”Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Karabağ sorununun diyalog yolu ile çözülmesi gerektiğini ve İran’ın bu süreçte her türlü yardıma hazır olduğunu” söyledi.
Bölge ülkeleri arasındaki anlaşmazlıkların, güvenliği ve insanların hayatlarını tehdit edecek boyutlara taşınmaması gerektiği uyarısında bulunan Mihmanperest, ”Karabağ sorunu ve tüm diğer sorunlar, bölgedeki etkili ülkelerin yardımı ile çözülebilecek sorunlardır. Biz bu sorunun iki ülke arasında diyalog yolu ile çözülebileceğine inanıyoruz” dedi.
Tahran yönetimi, Ermeni güçlerince işgal edilen Yukarı Karabağ’ın Azerbaycan’a ait olduğunu ve bu ülkenin toprak bütünlüğünün korunması gerektiğini belirtiyor.
Kaynak: AA
http://www.haber7.com/asya/haber/974592-irandan-karabag-icin-diyalog-cagrisi

Yorumlar kapatıldı.