İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenilerin 2013’teki Önceliği ‘Tazminat’

İbrahim H. Aydoğan – Turkishny.com
Ermeni Devrimci Federasyonu (Taşnak Partisi) Ermeni Davası ve Siyasi Sorunlar Ofisi Başkanı Giro Manoyan, 2013 yılında sözde Ermeni soykırımı için tazminatın ne olacağını belirleme konusuna yoğunlaşacaklarını açıkladı. Taşnak Partisi’nin 2013’te de Ermensitan’a harici siyaset desteği ve Ermenistan’ın diğer ülkelerle ilişkilerinin promosyonu gibi faaliyetlerine devam edeceğini söyleyen Manoyan, 2013’te Ermeni işgali altındaki Azerbaycan toprakları üzerinde kurulu sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nin tanınması, Gürcistan’daki Ermenilerin haklarının müdafaası ve Suriyeli Ermenilere yardım için çalışacaklarını açıkladı.

***
 Ermeni Devrimci Federasyonu (Taşnak Partisi) Ermeni Davası ve Siyasi Sorunlar Ofisi Başkanı Giro Manoyan, 2013 yılında sözde Ermeni soykırımı için tazminatın ne olacağını belirleme konusuna yoğunlaşacaklarını açıkladı.
Sözde Ermeni soykırımı iddialarının bu yıl da öncelikleri olacağını lakin bu yıl soykırım tazminatı meselesine hususi ehemmiyet atfedeceklerini vurgulayan Manoyan, Ermensitan’ın bu konuda birçok ülkede çalışma imkanı olduğunu diğer taraftan Türkiye ve Azerbaycan’ın böylesine bir olanağa sahip olmadıklarını ileri sürdü.
Türkiye ve Azerbaycan’ın lobi çalışmalarına büyük kaynaklar aktarmalarına rağmen aldıkları sonuçların sınırlı olduğunu ileri süren Manoyan, Ermenistan’ın “davasında haklı” olması münasebetiyle daha fazla adım atabileceğini iddia etti.
Taşnak Partisi’nin 2013’te de Ermensitan’a harici siyaset desteği ve Ermenistan’ın diğer ülkelerle ilişkilerinin promosyonu gibi faaliyetlerine devam edeceğini söyleyen Manoyan, 2013’te Ermeni işgali altındaki Azerbaycan toprakları üzerinde kurulu sözde Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nin tanınması, Gürcistan’daki Ermenilerin haklarının müdafaası ve Suriyeli Ermenilere yardım için çalışacaklarını açıkladı.
http://www.turkishny.com/hot-special-news/93-hot-special-news/110913-ermenilerin-2013teki-onceligi-tazminat

Yorumlar kapatıldı.