İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Meclis’te, ‘Ermenileri kim katletti’ kavgası

Muş Milletvekili Sırrı Sakık, 2012 nin son oturumlarında AKP li Mehmet Metiner le de tartışmıştı. TBMM’de bu kez ‘katliam’ tartışması yaşandı. BDP ’li Sırrı Sakık’ın, “Sizin tarihiniz katliamlar tarihidir. O tarihlerde bugün mücadele edenlerin atalarının nasıl katledildiğini siz iyi bilirsiniz” demesi üzerine MHP ’li Yusuf Halaçoğlu, “Ermenileri kim katletti? 1. Dünya Savaşı’nda Ruslarla işbirliği yapan Kürt aşiretlerini söyleyin” yanıtı verdi. (Halaçoğlu, Kürt meselesi yoktur, Ermeni meselesi vardır derken aklına gelmiyordu Kürt halkı. Tarihimizde katliam yoktur, yapılan katliamları da Kürtler yapmıştır, bizim tarihimizle ilgisi yoktur, demek de doğrusu yakıştı bilim adamı(!) kimliğine. HYETERT)

BDP’nin, nefret suçlarının araştırılmasına ilişkin önergesinin görüşülmesi sırasında kürsüye gelen Muş Milletvekili Sırrı Sakık, Afyonkarahisar’da Kürt vatandaşlara yönelik saldırılar olduğunu ve Kürtlerin evlerini satmaya zorlandığını savundu. Başka illerde de benzer olaylar yaşandığını söyleyen Sakık, “Kürtlerin de sabrı bir yere kadar. Bu politikalar devam eder, istemediğimiz olaylar gündeme gelirse, sorumlusu iktidardır” dedi.
‘Kürt-Rus işbirliği’ iddiası
MHP’li Yusuf Halaçoğlu ise “Kürt vatandaşlarımızdan bazıları valizlerini toplayıp o şehri terk ediyorlarsa, herkesin oturup yeniden düşünmesi lazım. 30 yıldır devam eden teröre rağmen birbirini seven insanlar bu hale geldiyse, o zaman bunu başardınız demektir. Kürt, Kürt, Kürt diyorsanız, birileri de çıkar Türk, Türk, Türk demeye başlar. Nefret suçlarına sebep olabilecek herhangi bir olayın kimlerden, neden kaynaklandığını iyi değerlendirmek gerekir” dedi.
Halaçoğlu’nun ardından sataşma gerekçesiyle söz alan BDP’li Sakık’ın, “Sizin tarihiniz katliamlar tarihidir. O tarihlerde bugün mücadele edenlerin atalarının nasıl katledildiğini siz iyi bilirsiniz” demesi Genel Kurul’da gerginliğe neden oldu. Sakık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ’ın da Dersim konusunu gündeme getirdiğini anımsatarak, “Kürsüde çıkacaksınız, ‘Kürtler, Aleviler katledildi’ diyeceksiniz, bundan nemalanacaksınız, biz söyleyince ‘tarihimizde katliam yoktur’ diyeceksiniz. Roboski neydi” diye konuştu. Bunun üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, “Bu milletin tarihinde katliam, soykırım, asimilasyon yoktur. Osmanlı’nın çekildiği topraklarda onlarca devlet var. Hiçbirinde Türkçe konuşulmuyor. Asimilasyon görmek istiyorsanız Avrupa ülkelerinin çekildiği yerlere bakın. Asıl katliamı 30 yıldır terör örgütü yapıyor. Onun icraatlarına, destekleyenlerine bakacaksınız” dedi. Sataşma nedeniyle söz alan Halaçoğlu Türklerin tarihinde katliam değil, savaşlar olduğunu belirterek, “O zaman bana açıkça söyleyin. Ben de bütün belgeleriyle göstereyim. Ermenileri kim katletti? 1. Dünya Savaşı’nda Ruslarla işbirliği yapan Kürt aşiretlerini söyleyin” dedi. (ANKARA/RADİKAL)
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1115103&CategoryID=77

Yorumlar kapatıldı.