İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ortodoks Kilise Vakfı’na verilen arazi soruldu

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Bulgar Ortodoks Kilisesi Vakfı’na verilen Şişli Endüstri Meslek Lisesi arazisini Milli Eğitim Bakanı’na sordu. Türkkan, Bakan Dinçer’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin gerçekleştirdiği okul-işletme işbirliği projeleri ile Türkiye’nin en iyi Meslek Lisesi ödülünü kazandığını ve bu konuda sadece Avrupa’ya değil, tüm dünyaya örnek olduğunu belirterek okul arazisinin 2011 Ekim ayında çıkarılan bir yasa ile Bulgar Ortodoks Kilisesi Vakfı’na verildiğinin altını çizdi.

***
Bulgar Ortodoks Kilisesi Vakfı arazisine rezidans yapılacağı iddiaları var
Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Bulgar Ortodoks Kilisesi Vakfı’na verilen Şişli Endüstri Meslek Lisesi arazisini Milli Eğitim Bakanı’na sordu.
Türkkan, Bakan Dinçer’in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde Şişli Endüstri Meslek Lisesi’ningerçekleştirdiği okul-işletme işbirliği projeleri ile Türkiye’nin en iyi Meslek Lisesi ödülünü kazandığını ve bu konuda sadece Avrupa’ya değil, tüm dünyaya örnek olduğunu belirterek okul arazisinin 2011 Ekim ayında çıkarılan bir yasa ile Bulgar Ortodoks Kilisesi Vakfı’na verildiğinin altını çizdi.
MHP’li Türkkan, okulun şehrin merkezi konumundan taşındığında sıradan bir okul haline geleceğine dikkat çekti.
Türkkan, Bakan Dinçer’e okulun arazisinin çıkarılan yasa ile sözü edilen vakfa verilmesinin haklı gerekçelerinin ne olduğunu sordu.
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan ayrıca Bakan Dinçer’den bu araziye böylesine övgüyle bahsedilen bir okul yerine rezidans yapılacağı iddiasının doğru olup olmadığının yanıtını istedi.
MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın soru önergesi şöyle:
“TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA
Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından yazılı olarak cevaplandırılması için gereğini saygılarımla arz ederim.
Lütfü TÜRKKAN/ Kocaeli Milletvekili    
Gerçekleştirdiği okul-işletme işbirliği projeleri ile Türkiye’nin en iyi Meslek Lisesi ödülünü kazanmış ve bu konuda sadece Avrupa’ya değil, tüm dünyaya örnek olmuş Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin arazisi, 2011 Ekim ayında çıkarılan bir yasa ile Bulgar Ortodoks Kilisesi Vakfı’na verildi. İstanbul’un 33 ilçesinden gelen 6000 öğrenciye eğitim veren okul, şehrin merkezi konumundan taşındığında sahip olduğu tüm bu avantajları yitirecek, sıradan bir okul haline gelecektir; ayrıca ulaşım zorluğu ve maliyeti sebebiyle öğretmenler ve öğrenciler tarafından tercih edilmez bir hale gelerek, mesleki ve teknik eğitime sağlamakta olduğu katkı kaybolacaktır.
Bu nedenle,
1- Gerçekleştirdiği okul-işletme işbirliği projeleri ile Türkiye’nin en iyi Meslek Lisesi ödülünü kazanmış ve bu konuda sadece Avrupa’ya değil, tüm dünyaya örnek olmuş Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin arazisinin 2011 Ekim ayında çıkarılan bir yasa ile Bulgar Ortodoks Kilisesi Vakfı’na verilmesinin haklı gerekçeleri nelerdir?
2- Şişli Endüstri Meslek Lisesi’nin arazisinin yerine rezidans dikilmesi düşüncesinin olduğu iddiaları doğru mudur? Bu iddialar doğru ise; İstanbul’un 33 ilçesinden gelen 6000 öğrenciye eğitim veren, şehrin merkezinde geçmişine yakışır bir okul yaptırılması konusunda çalışmalarınız var mıdır?”
http://www.avrupagazete.com/mansetler/8795-ortodoks-kilise-vakf%C4%B1%E2%80%99na-verilen-arazi-soruldu.html

Yorumlar kapatıldı.