İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Türkiye, Ermeni-Türk protokollerine yönelik tutumunu gözden geçirmeli

Ermenistan iktidar partisi temsilcisi: Türkiye, Ermeni-Türk protokollerine yönelik tutumunu gözden geçirmeli koalisyon  iktidarının büyük ortağı Ermenistan Cumhuriyetçi Partili milletvekili Artak Zakaryan, Ermeni-Türk ilişkilerinin normalleşmesi için reel adımlar atılmamış olmamakla beraber, Ermeni tarafının farklı vesilelerle birçok kereler bu konuya yönelik tutumunu teyit ederek ″Süreç hala bekleme durumunda bulunuyor. Ermenistan, topun Tük siyasi sahasında bulunduğu, kendisine yönelik güvenin yeniden tesisi için adımlar atması şartıyla diyaloga hazır oluğunu beyan etti. Türkiye her şeyden evvel, protokol üzerine basmış olduğu mühre saygı duymalı ve kendi tutumunu gözden geçirmeli″ dedi.

***
Ermeni-Türk ilişkilerinin normalleşmesi programında 2012 yılını bekleme yılı olarak tanımlamak mümkündür. NEWS.am muhabirine açıklama Meclis Dış İlişkile Komisyonu Bşk., koalisyon iktidarının büyük ortağı Ermenistan Cumhuriyetçi Partili milletvekili Artak Zakaryan’dan geldi.
Zakaryan, Ermeni-Türk ilişkilerinin normalleşmesi için reel adımlar atılmamış olmamakla beraber, Ermeni tarafının farklı vesilelerle birçok kereler bu konuya yönelik tutumunu teyit ederek ″Süreç hala bekleme durumunda bulunuyor. Ermenistan, topun Tük siyasi sahasında bulunduğu, kendisine yönelik güvenin yeniden tesisi için adımlar atması şartıyla diyaloga hazır oluğunu beyan etti. Türkiye her şeyden evvel, protokol üzerine basmış olduğu mühre saygı duymalı ve kendi tutumunu gözden geçirmeli″ dedi.
Bu konuda Ermenistan’ın tutumuna ilişkin olarak Zakaryan, bekleme durumunda olduğunu ve kesin adımlar atmamasının esasta uluslararası toplumun çağrılarından kaynaklandığını ifade etti.
News from Armenia – NEWS.am
http://news.am/tur/news/132801.html

Yorumlar kapatıldı.