İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan’da 4 bin Yunan’lı yaşıyor

Son resmi verilere göre; Ermenistan’da 1274 Yunanlı yaşıyor, ancak Yunan toplumu verilerine göre; Ermenistan ve Dağlık Karabağ’da  yaklaşık 4 bin Yunanlı yaşamakta. NEWS.am muhabirine bilgi Ermenistan Yunan Toplumsal Kuruluşları Birliği Başkanı Arkadi Khitarov’dan geldi.

Khitarov, Yunan toplumsal kuruluşlarından 3’nün Erivan’da, kalanlarının Gümrü, Vanadzor, Hrazdan, Alaverdi, Stepanavan ve Noyemberyan’da faaliyet gösterdiklerini kaydetti. Yunanlılar aynı zamanda Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nin Nephana köyünde de yaşamaktalar.
Hrazdan dışında Yunanlıların yoğun yaşadığı alanlarda Khitarov’un ifadesiyle çocukların kendi ana dillerini öğrendikleri Pazar günleri faaliyet gösteren okullar bulunmakta. Öğretmenler Yunanistan’da eğitim görmekte, ders kitapları ise Yunan Hükümetince tahsis edilmekte. Erivan’da iki Yunan ansamblı faaliyet göstermekte.
Ermenistan toplumsal-siyasi yaşamında toplum üyelerinin aktivasyonuna ilişkin olarak Khitarov, parlamentoda temsilcileri bulunduğunu ve toplumlarına daima destek olduğunu ifade etti.
News from Armenia – NEWS.am
http://news.am/tur/news/133109.html

Yorumlar kapatıldı.