İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Dünya Ermenileri Katolikosu Garegin II’nin Yeni Yıl kutlama mesajı

«Sevgili mümin halk, Ana Taht Kutsal Etchmiatsin Yeni Yıla girdiğimiz bu gecede  pederane kutsama sözlerini size sunmaktadır. Yeni Yılın eşiğinde bir kez daha umut yoğun bir ruhla Mesihin 2013 yılını karşılamaya hazırlanıyor ve geçen yılda yaşadıklarımızı, kazanımlarımızı ve kayıplarımızı yeniden hatırlıyoruz. Allah’a şükür barış içinde yaşadık, manevi ve ulusal yaşamımızın güçlenmesi, halkımızın esenliği ve ilerlemesi için çaba gösterdik, başarılarımız ve güçlüklerimiz oldu. Savaşın sıkıntılarını yaşamaya devam eden Yakın Doğu’da yaşayan halkımızın evlatları için kaygılandık.Yeni Yıla girdiğimiz bu gece, sona ermiş ve ermemiş işlerimizle, dert ve sorunlarımızla geçen yılı tarihe tevdi ediyoruz. 

Başpederin ruhundaki dua ve temenni; yeni  2013 yılının Dünya ve halkımız için barış ve esenlik Anayurtta ve Diasporada yaşayan ve çalışan inançlı evlatlarımızın milletsever ve yurtsever bir ruhla, Rabbin desteğiyle ulusal yeniden uyanışa yönelik umut ve tasavvurlarımızı  gerçekliğe dönüştürmesi için Allah’a yönelik sarsılmaz inançla dolu olmasıdır.
Yaklaşan sene yaşamımızda; esenlikli, adil ve kalkınmış yaşam inancıyla ülkemizin istikrarlı ilerlemesi ve gelişimi, güçlü Anayurdun inşası yolunda iyi bir etaba dönüştüreceğimiz cumhurbaşkanlığı seçimleriyle farklılaşmaktadır. Tüm güçlük ve sorunlara rağmen, hepimiz kendi yerinde ülkemizin liyakatli ve dürüst yurttşları, gerçek müminler olarak,  bu aydınlık günü, çaba ve çalışmalarımızla hayata geçireceğimiz  bugün, daha yakın görüyoruz. Bu umut verici zamanda taviz vermeye hakkımız yok. Karabağ’ın bağımsızlığını daha da güçlendirmeli ve perçinlemeliyiz, Ermeni Soykırımının ortak tanınmasına ulaşmalı, bunun 100. yılının anılması ulusal birlikteliğimize adalet ve haklarmızın savunusuna devam  için güç ve sarsılmaz dirayet nakledecektir.
Şu anda, hepimiz aynı hislerle, iyimserliğimizle, yurt sevgisiyle, ulusal umutlarla özdeşleşmiş olarak dilek ve dualarımızda anayurdu kalkındırma, Kutsal Kilisenin inkişafını artırma ulusa yararlı ve yurtsever işlerle yeni aydınlık günü inşa etme yönündeki inancımızı güçlü tutalım.
İyi beklentilerle dolu yeni seneye girdiğimiz bu anda dualarımızda Suriye’de yaşayan halkımızın evlatlarını, dar durumda olanları ve acuzeleri, uzakta bulunan yakınlarımızı, 2012 yılında Hakkın rahmetine kavuşanları analım. Yurt sınırlarını koruyan ordumuz ve Yeni yılı hizmet mevzileinde  karşılayan herkes için dua edelim.
Sevgililer, Allah hepimize barış ve iyi günler bahş ederek, yurt imarı ve ulusa adanmış çabaların bereketlenmesi, ilerleme ve kalkınma içinde,  esirgesin. 2013 yılı manen verimli, bereketle dolu, kazanım ve mutluluklarla dolu bir yıl olsun. Yeni Yılınız kutlu olsun.»
 http://news.am/tur/news/134617.html

Yorumlar kapatıldı.