İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın Yeni Yıl mesajı

″Sevgili yurttaşlar bizim için her şeyden önce çalışma yılı olan 2012 sona eriyor. Üretme ve hayat yılıydı. 2012 yılında ülkemizin 33 bin civarı genci nikahın kutsiyetiyle aile kurdu ve yurdumuzu sevgiyle doldurdu. 2013 yılı Ermenistan’lının ocağına mutluluk ve güvence bahş etsin. Geçtiğimiz yıl Ermeni yurdu yaklaşık 40 bin yeni doğan çocuğun ilk çığlığını duydu. 40 bin küçüğün bakışları şaşkınlık ve tebessümle ilk kez Ermeni güneşine baktı ve güneşi kendi coşkusuyla ısıttı. Ermenistan Cumhuriyetinin 40 bini aşkın yurttaşı. Bizim neslimiz. Hepimizin sevinci. 2013 yılı tüm evlatlarımıza aydınlık bir gökyüzü versin. Ermenistan’lının evi  çocuk çığlığıyla bereket yaşasın. Ve annelerin mutluluğuyla huzura kavuşsun.

2012 yılında büyük ailemizin 36 bin çocuğu ilk kez eğitim mabedinden içeri girdi. Ders kitabını açtı ve okul sırasına oturdu. 2013 yılı yeni sorular sorma ve yanıtlar aramak için gerekli bilgileri bahş etsin. Ülkemizin geleceği, geleceğimiz herşeyden evvel çocukların eğitimine bağlı. Bizim yarınki yurttaşımızdan. Onun yaratma irade ve kabiliyetine bağlı.
2012 yılı bizim onbinlerce evladımızı asker yaptı. Erkek olması, yurdunun koruyucusu ve ailesinin dayanağı olarak orduya sevk etti. 2012 yılı evlatlarımızın bilek gücü ve disiplini, düşünce kuvveti ve uyanıklılığına dayanarak sınırlarımızı müstahkem ve Vatanı güvende tuttu. 2013 ve 2014 güvenli bir vatani hizmet bahş etsin, tehlikelerden korusun. Çocuklarımızı zararsız ve güçlenmiş olarak eve getirsinler. Toprağımıza barış bahs etsinler.
2012 yılında binlerce Ermenistan’lı iş buldu veya yeni iş yarattı. Ülkemiz evlatlarının gayretiyle biraz daha ileri gitti. Köylünün çilekeşliği ve sanatçının yaratıcı patlamaları, bilim adamının düşünsel uçuşları ve müteşebbisin cesaretiyle. 2013 yılı herkese  yeni iş, yeni şevk ve yeni hayaller armağan etsin. Hepimizin çabalarını yeni kazanımlarla taçlandırsın.
Yeni yılın taze nefesi, evlatları uğruna meşakkati bilen  büyük ailemize nüfuz etsin. Saygı ve onore etmenin bilindiği yerlere. Özveri ve talep etmenin bilindiği yerlere. Sınır ve Yurdu savunabildikleri yerlere. Bilip sevebildikleri yerlere.
Sevgili yurttaşlar,
Geçen yıl aynı zamanda Suriye’li kardeşlerimiz ve hemşirelerimiz için bir badire yılıydı. Ben yurda sığınanlara ve Suriye’de olanlara ruhi direngenlik, cesaret diliyorum. Allah’tan bir an evvel kan akışı dursun, dost ülkede barış hakim olsun ve soydaşlarımız da dahil olmak üzere Suriye halkının  yaşamı doğal mecrasına girsin.
Sevgili dostlar,
Yeni Yıla yeni umutlarla ve gelişme beklentilerimizle giriyoruz. Ermenistan’ın siyasi ve ekonomik rotasının  doğru olduğu ve halkımızın menfaatlerinden kaynaklandığına kaniyiz. Tabii ki düzeltilecek çok şey var. Birlikte yapacağız.
2013 yılı gelsin. Binlerce kapılarımızdan mutlu ve emin şekilde içeri girsin. Coşku ve mutluluk getirsin. Güvence ve barış. Şevk ve ruh muhabbeti. Aynı zamanda iş ve adil ücret. Ve tükenmez sevgi. Büyük ailemize. Her birimize.
Yılbaşınız ve Kutsal Noeliniz kutlu olsun.″
News from Armenia – NEWS.am
http://news.am/tur/news/134618.html

Yorumlar kapatıldı.