İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Alanya’da Yaşayan Yabancılara Kilise Müjdesi

Alanya Belediye Başkanı AK Parti’li Hasan Sipahioğlu, kendisini ziyaret eden Yunan Ortodoks Kilisesi’ne bağlı Pisidya Bölgesi Metropoliti Despot Sotirios Trambas’a, ilçedeki tarihi Hıdırellez Kilisesi’ni restore ederek ibadete açacakları müjdesini verdi.

Antalya’nın Alanya İlçesi’nde yaşayan Rus uyruklu Ortodokslar için ayin düzenleyen Yunan Ortodoks Kilisesi’ne bağlı Pisidya Bölgesi’nin ruhani lideri Metropolit Despot Sotirios Trambas, Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’nu ziyaret etti.
Yunanistan’dan gelen Despot Sotirios Trambas, ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta Hacı Mehmetli Köyü sınırları içindeki tarihi Hıdırellez Kilisesi’nin temizliğini ve yol iyileştirme çalışması yaptıran Başkan Sipahioğlu’na teşekkür etti. İlçede yaşayan Ruslar’ın da katıldığı ziyarette Sipahioğlu, çok yakın bir tarihte Hıdırellez Kilisesi’nin ibadete açılacağını söyledi. Gerekli yazışmaların ve prosedürlerin tamamlanmasıyla birlikte tarihi kilisede restorasyon çalışmalarına başlayacaklarını belirten Sipahioğlu, “19’uncu Yüzyıl başında kurulan bu kilise çok sağlam bir yapı. Bu nedenle restorasyon çok masraflı bir iş olmayacak. Yabancılara yaklaşık 30 bin mülkün satıldığı, yılda ortalama 10 bin yabancının ikamet ettiği Alanya’da sadece Ortodokslar için değil, Protestan ve Katoliklerin de ibadet edebileceği bu ortamı en kısa sürede sağlayacağız” diye konuştu.
Sipahioğlu, Despot Sotirios Trambas’tan Alanya’nın kardeş şehri Atina’da bir camii kurulması için de destek istedi. Bunun üzerine Sotirios Trambas, “Atina’da bu isteğinizi dile getireceğiz” dedi.
Sipahioğlu ziyaretin sonunda misafirlerine Alanya’yı tanıtıcı hediyeler vererek birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.
TE(SU/SS)
DHA
http://www.haber3.com/alanyada-yasayan-yabancilara-kilise-mujdesi-haberi-1691601h.htm?interstitial=true

Yorumlar kapatıldı.