İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Vatikan’da Noel Ayini


Hristiyanlık’ta Hazreti İsa’nın doğumunu simgeleyen Noel, Vatikan’da da Papa 16. Benediktus’un yönettiği ayinle kutlandı.

Hristiyanlık’ta Hazreti İsa’nın doğumunu simgeleyen Noel, Katolikler için kutsal yerlerden biri olan Vatikan’da da, Papa 16. Benediktus’un yönettiği ve insanları Tanrı adına şiddete başvuranların bundan vazgeçmesini istediği ayinle kutlandı.
Vatikan’ın ünlü Aziz Pietro Bazilikası’nda yapılan Noel Ayini’ni yöneten ve konuşma yapan Katoliklerin ruhani lideri Papa, ”Tanrım, sen, senin adına şiddete başvurmayı zorunluluk olarak hissedenleri aydınlat, onlara gerçek yüzünü görmelerini sağla” dedi.
”Biz hep doluyuz. Tanrı için hiç boş bir yerimiz yok” ifadesini kullanan Papa, Tanrı için uygun olmayanın çocuklar, fakir insanlar ve yabancılar için de uygun olamayacağını belirtti.
Noel ayininde barış duasının merkezine Ortadoğu ülkelerini koyan Papa 16. Benediktus, inananları, Filistin ve İsraillilerin kendi hayatlarında barışı geliştirebilmeleri için dua etmeye davet etti. Papa, aynı zamanda kendi iç savaşına saplanmış Suriye başta olmak üzere Lübnan ve Irak’ta ilerleme kaydedilmesini umudunu dile getirdi.
Papa, ”Bizim dinimizin doğduğu yerde Hristiyanlar yaşamaya devam edebilirler” dileğini ifade ederek, bölgede yaşanan son gelişmeler nedeniyle Hristiyanlar arasında artan endişelere dikkati çekti ve Hristiyanlarla Müslümanların barış içinde yan yana yaşayabileceğini söyledi.
85 yaşındaki Papa, ayine ilk kez geçen yıl az yorulsun diye kullanmaya başladığı özel taşıyıcı araçla geldi.
AA
http://www.turkishny.com/other-news/4-other-news/109567-vatikanda-noel-ayini

Yorumlar kapatıldı.