İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermenistan vatandaşı olmayı seçiyorlar

Ermenistan Diaspora Bakanı Granuş Akopyan, 2012 yılında 14 bin 239 kişiye vatandaşlık verildiğini, bunlardan yaklaşık 4 bin 500’ünün Suriyeli Ermeni olduğunu belirtti. Ülkede 6 bin Suriyeli Ermeni’nin yaşadığını söyleyen Bakan Akopyan, her gün ortalama 30 Suriyeli Ermeni’nin yardım, iş arama ve belge düzenlenmesi için bakanlığa başvurduğunu kaydetti.

***
Ermenistan Diaspora Bakanı Granuş Akopyan, 2012 yılında 4 bin 500 Suriyeli Ermeni’ye, Ermenistan vatandaşlığı verildiğini açıkladı.
Akopyan, bakanlığının 2012 yılı faaliyet raporunu açıklamak için düzenlediği basın toplantısında, Ermenistan’a son yıllarda yapılan göçler ve yurt dışında yaşayan Ermenilerin Ermenistan’da vatandaşlık alması konularında bilgi verdi.
Bakan Akopyan, bu yıl 14 bin 239 kişiye vatandaşlık verildiğini, bunlardan yaklaşık 4 bin 500’ünün Suriyeli Ermeni olduğunu belirtti.
Ülkede 6 bin Suriyeli Ermeni’nin yaşadığını söyleyen Bakan Akopyan, her gün ortalama 30 Suriyeli Ermeni’nin yardım, iş arama ve belge düzenlenmesi için bakanlığa başvurduğunu kaydetti.
Kaynak: AA
http://www.haber7.com/asya/haber/968798-ermenistan-vatandasi-olmayi-seciyorlar

Yorumlar kapatıldı.