İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azınlıklara Alternatif Soru Sorulacak

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer üniversite giriş sınavlarında din dersi ve ahlak kültürü derslerinden soru sorulması durumunda, azınlık okullarında okuyanlar için alternatif sorular hazırlanacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, üniversite giriş sınavlarında, azınlık okullarında verilmeyen derslerle ilgili soru sorulması durumunda bu okullarda okuyanlar için alternatif sorular hazırlanacağını söyledi.
Din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinin zorunlu dersler arasında olduğunu hatırlatan Dinçer, bu derslerin sadece azınlık okullarında verilmediğini söyledi.
“Bütün çocuklarımız bu dersleri alırlardı zaten. Sadece azınlık okullarında bu dersler verilmez.
“Azınlık okullarında verilmeyen derslerle ilgili soru sorulduğunda, mesela Milli Savunma Bakanlığı, SBS imtihanlarında benzer durumla karşıya karşıya, bu kez alternatif sorular sorulacak.
“Onların  bilebileceğini düşündüğümüz, müfredata da uygun alternatif sorular.” “
Dört, beş soru

Dinçer üniversite sınavında yer alacak sorular arasında din dersi sorularının da olacağı yönündeki haberler üzerine soruların dört ya da beş tane olacağını açıkladı.
“Din ve ahlak kültürü sorularını ayrıca soracaklar ama yine sayısı fazla olmayacak. ÖSYM ve YÖK başkanlarının verdiği bilgiye göre bu kez de 4 veya 5 soru olacak.”
Genel uygulamanın bu yönde olduğunu söyleyen Dinçer, YÖK ve ÖSYM’nin alternatif sorular hazırladığını düşündüğünü söyledi.
“Tahmin ediyorum, bu kararı veren YÖK veya ÖSYM, buna benzer soruların cevaplarını vererek, onların gördüğü müfredattan alternatif soruları hazırlamıştır.”
ÖSYM üniversite sınavında tarih, coğrafya ve felsefeden oluşan sosyal bilimler testine din kültürü ve ahlak bilgisi dersini de ekleyeceğini ve bu alanlardan 13 soru sorulacağını açıklamıştı. (YY)

http://www.bianet.org/bianet/genclik/142926-azinliklara-alternatif-soru-sorulacak

Yorumlar kapatıldı.