İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Asimed’ten Alain Delon’a Soykırım Tepkisi

ASİMED Başkanı Savaş Eğilmez, “Bugün ajanslara düşen haberlerde, dünyaca ünlü Fransız oyuncu Alain Delon, ‘İyi Yıllar Anneler’ filminin galası için gittiği Erivan’da, Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’la görüştüğü, Sarkisyan, Delon’u filmlerinden dolayı överken, ünlü oyuncu da bu iltifatlara soykırımla cevap verdiği yer almaktadır. Erivan’da bulunan Ermeni Soykırımı Anıtı’nı da ziyaret eden Alain Delon, ‘Fransa’nın Ermeni soykırımı konusundaki tutumu gayet açıktır. Ermeni soykırımını kınıyoruz’ diye bir demeç vermiştir. 77 yaşındaki sanatçı, annesi ve babası kendisi daha çocuk yaştayken ayrılmış olduğundan zorlu bir çocukluk geçirmiştir. Fransız milliyetçi Le Pen ile dost bir De Gaullecüdür. (Geç kalmışlar. Vay canına hem De Gaullecü hem faşist Le Pen dostu. Salla gitsin. HYETERT)

***
Ünlü Fransız sinema oyuncusu Alain Delon, “İyi Yıllar Anneler” adlı filminin galası için gittiği Ermenistan’ın başkenti Erivan’da, “Ermeni soykırımını kınıyoruz” dedi. Bunun üzerine Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç.
– Ünlü Fransız sinema oyuncusu Alain Delon, “İyi Yıllar Anneler” adlı filminin galası için gittiği Ermenistan’ın başkenti Erivan’da, “Ermeni soykırımını kınıyoruz” dedi. Bunun üzerine Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, imza kampanyası başlatarak duruma tepki gösterdi.
Delon, “İyi Yıllar Anneler” filminin galası için gittiği Erivan’da Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’la görüştü. Sarkisyan, Delon’u filmlerinden dolayı överken, ünlü oyuncu da bu iltifatlara “soykırım”la cevap verdi. Ünlü Fransız sinema oyuncusu Alain Delon, “Fransa’nın Ermeni soykırımı konusundaki tutumu gayet açıktır. Ermeni soykırımını kınıyoruz” dedi. Bunun üzerine durumu protesto etmek için ASİMED tarafından Erzurum’da imza kampanyası başlatıldı. ASİMED Başkanı Savaş Eğilmez, “Bugün ajanslara düşen haberlerde, dünyaca ünlü Fransız oyuncu Alain Delon, ‘İyi Yıllar Anneler’ filminin galası için gittiği Erivan’da, Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’la görüştüğü, Sarkisyan, Delon’u filmlerinden dolayı överken, ünlü oyuncu da bu iltifatlara soykırımla cevap verdiği yer almaktadır. Erivan’da bulunan Ermeni Soykırımı Anıtı’nı da ziyaret eden Alain Delon, ‘Fransa’nın Ermeni soykırımı konusundaki tutumu gayet açıktır. Ermeni soykırımını kınıyoruz’ diye bir demeç vermiştir. 77 yaşındaki sanatçı, annesi ve babası kendisi daha çocuk yaştayken ayrılmış olduğundan zorlu bir çocukluk geçirmiştir. Fransız milliyetçi Le Pen ile dost bir De Gaullecüdür. En yakın arkadaşlarından biri olan Le Pen, 1956’da Süveyş Savaşı sırasında bu bölgeye atanmasına rağmen ancak ateşkes yapıldıktan sonra bölgeye ulaşabildi. Hemen ardından istihbarat subayı olarak Cezayir’e gönderildi, Cezayir’de görev yaptığı sırada emrindeki paraşütçü birlikleriyle yaygın işkence olaylarına karıştı. 1972’de Ulusal Cephe’yi kurdu. Ulusal Cephe’nin kurucuları arasında Cezayir Bağımsızlık Savaşı sırasında sivil halka saldıran OAS örgütü üyeleri, Neo- Naziler ve radikal Katolikler yer alıyordu. Yani Ermenistan gezisinde siyasi bir figüre dönüşen sanatçının, hayatında yer alan siyasetçi, Cezayir’de yüz binlerce kişinin katledilmesinde aktif rol almış olan Le Pen’dir. Böyle bir kişiyle dost olup da başka bir soykırım iddiasında hiç bilgisi olmadan taraf olması Delon’un kariyerinde önemli bir çatlak olarak kalacaktır” dedi.
Alain Delon’un 2002’de ağır bir depresyon geçirerek intiharı denediğini ifade eden Eğilmez, “2006’da İstanbul Film Festivali’ne katılması beklenirken, katılamayacağını son gün açıklayarak, bekleyenleri hayal kırıklığına uğratmıştır. Son on yılda ciddi bir yapım olarak sadece ‘Asteriks Olimpiyat Oyunlarında’ isimli filmde oynayan Alain Delon, son olarak da herhangi bir ücret almadan ‘İyi Yıllar Anneler’ filminde rol alabilmiştir. Bu film için düzenlenen galalarda gittiği ülkelerin borularını çalan Delon, son yıllarda üstlenmeye çalıştığı hayvan hakları koruyuculuğunun, kendisini içerisinde düştüğü bunalımdan kurtaramadığını anlayınca bu sefer de siyaseti denemeye karar vermiş. Hiçbir bilgi sahibi olmadığı bir konuda ziyaret ettiği ülkede hoş görünmek için tartışmalı bir konuda taraf olarak Ermenilerin sempatisini toplarken, büyük bir tarihi hataya düşüp, Türkleri hayal kırıklığını uğratarak, karşısına almıştır. Üzülerek söylüyoruz ki hayatının son döneminde yaptığı bu elim hata kendisinin bir oyuncu olarak değil de bir figüran olarak hatırlanmasına neden olacaktır. Yarından itibaren göndereceğimiz mektuplarla, içerisinde bulunduğu bu büyük hatayı kendisine çok açık bir şekilde anlatacağız. Ayrıca isteyen vatandaşlarımız phi@aleindelon.com adresine protesto mesajlarını gönderebilirler” diye konuştu.
Kaynak: IHA
http://www.haberciniz.biz/ozel-haber-asimedten-alain-delona-soykirim-tepkisi-1786586h.htm

Yorumlar kapatıldı.