İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yusuf Halaçoğlu’nun Ermeni Listesi

Yaşar Gülen / y.gu.len_@hotmail.com
Senelerce ülkenin en prestijli kurumlarından birisinin başında bulunmuş bir şahs-ı muhteşem, (güya) PKK içerisindeki Ermeni, Süryani ve  Êzîdîlerin  listesini kamuoyuna sunarak, sözüm ona vatana hizmet ettiğini sanıyor … Beyfendi Hazretleri belli ki toplumda milliyetçi bir infiala yol açma peşindeler!… Her bir maddesi ayrı bir hezeyan olan bu genellemeci ve şovenist dil, dogmatik devletçilik anlayışının birebir yansıması değil de nedir! Bu önyargıcı ve suçlayıcı yaklaşımı bütün benliğimle red ediyorum!Çünkü; Ermeni, Süryani yada  Êzîdî  olmayı bir hakaret yada küçüklük olarak değerlendirmiyorum ve hiçbir insanın başka kimliklerden bireyleri aşağılama hakkı olduğuna inanmıyorum! (Değerli yazar, siz ırkçı, faşist bir zihniyetten insana, insan haklarına saygı bekliyorsunuz. Yani timsahtan göz yaşı. HYETERT)

***
Senelerce ülkenin en prestijli kurumlarından birisinin başında bulunmuş bir şahs-ı muhteşem, (güya) PKK içerisindeki Ermeni,Süryani ve  Êzîdîlerin  listesini kamuoyuna sunarak, sözüm ona vatana hizmet ettiğini sanıyor …
Devlet terbiyesi ve adabı almış bu zat-ı muhterem’in ”hain listesi” elden ele dolaşıyor ve özellikle apolitik kitleleri (deyim yerindeyse) galeyana getiriyor!
Beyfendi Hazretleri belli ki toplumda milliyetçi bir infiala yol açma peşindeler!
Müneccim sayılmayız, ama gözümüzün önünde oynanan bu ayak oyununu göremeyecek kadar  bön de değiliz, çok şükür!
Bir kere ortada bir sefalet var!
Neyin sefaleti mi?
İnsaniyet ve merhamet yoksunluğundan kaynaklı bir ideolojik yobazlık ile  karşı karşıya olduğumuzu birkaç örnekleme ile izah edebilirim …
1. İnsanların fıtri aidiyetleri, suçları ile eşdeğer görülüyor …
2. Dinsel tercihler sorgulanıyor …
3. Suça hukuki açıdan değil etnik reflekslerle yaklaşılıyor …
Her bir maddesi ayrı bir hezeyan olan bu genellemeci ve şovenist dil, dogmatik devletçilik anlayışının birebir yansıması değil de nedir!
Bu önyargıcı ve suçlayıcı yaklaşımı bütün benliğimle red ediyorum!
Çünkü;
Ermeni, Süryani yada  Êzîdî  olmayı bir hakaret yada küçüklük olarak değerlendirmiyorum ve hiçbir insanın başka kimliklerden bireyleri aşağılama hakkı olduğuna inanmıyorum!
Gayr-i İslami dinlere kin ve nefret gütmüyor, aksine onları da bu evrenin var olan değerleri olarak görüyorum.
Kişinin işlediği cürümlerin mensubu olduğu toplumu değil, kendisini bağlayacağını düşünüyorum …
Varsayalım ki tüm PKK’lılar Ermeni,Süryani ve  Êzîdî; bu durumun çıkarsaması ne olabilir?
PKK’yı (yeminli İslam düşmanı) bir şeytani küme olarak karikatürize eden el; bu icraatıyla neyin peşindedir?
Halka hangi mesaj verilmek isteniyor?
Acaba vurgu yapılmak istenilen mevzu, aslında Cumhuriyet Rejimi”nin sorunun kaynağı olmadığı iddiası mıdır?
Ya da Kürtlerin hallerinden memnun oldukları ve gayr-i kürdi şer güçlerin kürtlük maskesi altında türk düşmanlığı yaptıkları tezi mi yeniden diriltilmek isteniyor?
Sorarım size; Halaçoğlu Hazretleri!
Bu ülkeye vergi ödeyen, askerlik yapan, zanaatını ammenin hizmetine sunan bu gayr-i müslüm vatandaşlarımızı sistemin bekasına kurban etmek, vicdani midir?
İnsanlığın her türlü sınırları birbir aştığı çağımızda, bu denli ilkel,bağnaz ve provakatif eylemlere girişmek akıl kârı mıdır?
Yahu bunu neden yapıyorsunuz?
Resmi ideolojinin iflas ettiğini göre göre, neden hala yanlış ta ısrar ediyorsunuz? Kendi yanılgınızı korumak adına neden azınlıkta olan mazlum insanları hedef tahtası haline getiriyorsunuz?
Hiç mi aydın namusunuz yok?
Hiç mi entelektüel onura vakıf değilsiniz?
İçiniz hiç sızlamıyor mu?
Zaten avamdan bir hayli kopuk olan, kendi içlerine kapalı ürkekce yaşayan bu insanlara, hayatı iyice daraltmakla harbiden iyi bir iş mi yaptığınızı sanıyorsunuz?
 Yazık ki çok yazık!
Kaynak: http://www.haberdiyarbakir.com/yusuf-halacoglunun-ermeni-listesi-1899yy/#ixzz2FOOYJZmK

Yorumlar kapatıldı.