İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Ermeniler bugün ne yapıyor’ diye soranlara…

80 Darbesi ve Futbol/ Mıgırdiç Arzivyan

İstanbul ’un köklü eğitim kurumlarından, Ermenilerin “ Galatasaray ”ı bilinen Getronagan Lisesi kuruluşunun 125. yılını bir görsel sanatlar sergisi ile kutluyor. Grafik, resim, heykel, sinema, fotoğraf, dans, mimari, tiyatro alanlarından 32 Getronaganlı eğer merak eden sanatsever var ise “Ermeniler bugün ne yapıyor” sorusuna da bir nevi cevap veriyor.

Bu cevapta Türk tiyatrosunun kurucusu Güllü Hagop’un mezar keşfi filmi, İstanbul’dan Ermenistan’a 36 saatlik otobüs yolculuğunun dokunaklı belgeseli, Sarkis Paçacı’nın son dönem karikatürleri, genç mimarların projelerinden bileği kuvvetli ressamlara kadar farklı işler yerini alıyor.
Serginin kraliçesi Mari Gerekmezyan. Etkinlik Türkiye ’nin ilk kadın heykeltıraşının anısına ithaf edilmiş. Duvarlarda kaybolan eserlerinden görüntüler ve katalogda geniş bir bölüm ile tanıtılıyor. Felsefe eğitimiyle birlikte DGSA heykel bölümünün ilk öğrencilerinden olan Gerekmezyan 40’lı yılların heykel yarışmalarında birinciliklere abone olmasına rağmen adı gazete haberlerinde yer almamış.
Getronagan’ın Ermenice öğretmenlerinden Karin Karakaşlı “Peşimdeki Gölge” başlıklı katalog yazısında adının sergilere, mekânlara verilmesini, heykellerinin ortaya çıkmasını ve hak ettiği gibi takdir edilmesini istiyor. Getronaganlıların ahd-ı vefa sergisi 23 Aralık’a kadar okul gün ve saatlerinde okulun sergi salonlarında açık kalacak.
(Getronagan Lisesi, Kemeraltı, Sakızcılar Sok. No: 1, Karaköy)
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1112261&CategoryID=82&fb_action_ids=10151239851093702&fb_action_types=og.likes&fb_source=hovercard

Yorumlar kapatıldı.