İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa Dışişleri bakanı Ermeni Soykırımına değindi

Anadolu toprakları üzerinde Ermeni medeniyetinin yok oluşu, 1915’te açılan yaraların iyileşmesi için neler yapılması gerektiğine ilişkin düşünmek durumunda bırakmalı. Beyanat Fransa cumhurbaşkanının Türkiye’ye yapacağ ziyaret çerçevesinde «Hürriye Daily News»ta yayımlanan makalesinde  kendi diplomasi stiliyle Ermeni Soykırımına değinen Fransa Dışişleri Bakanı Laurent Fabius’tan geldi.

Fransa Dışişleri Bakanı özellikle şunları yazmakta: «Ermeni Soykırımı konusu,ikili ilişkilerimizi sıklıkla gölgeleyen  hassas ve komplike bir konu. Türkiye’de çokları Fransa’yı ″Ermeni tezleri″ni desteklemesinden ötürü eleştirmekte.
 Türkiye’yle alakalı olarak ben Osmanlı İmparatorluğunun tedricen çöküş döneminde kitlesel katliam ve sürgünler gerçeleştirildiğini biliyorum. Buna rağmen, Anadolu toprakları üzerinde Ermeni medeniyetinin yok oluşu, 1915’te açılan yaraların iyileşmesi için neler yapılması gerektiğine ilişkin düşünmek durumunda bırakmalı.
 Yakın gelecekte, bir güzel gün, tarihin sakin ve adil okunmasına ulaşabileceğimiz umudundayım. Aynı zamanda koruduğumuz kültürel miras çeşitliliğine saygı göstererek yaşamayı öğrenmeliyiz.»
News from Armenia – NEWS.am
http://news.am/tur/news/132190.html

Yorumlar kapatıldı.