İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

IPA’den Türkiye’ye Çağrı “Deniz Zarakolu’nu Serbest Bırakın”

KCK Davası hakkında basın açıklaması yayınlayan IPA, Türkiye’den KCK Ana Davası’nın yazar sanıkları Deniz Zarakolu ve Ragıp Zarakolu hakkındaki suçlamalarının düşürülmesini talep etti.

Uluslararası Yayıncılar Birliği (International Publishers Association-IPA) Silivri’de görülmekte olan KCK Davası ile ilgili olarak Türkiye’ye çağrı yaptı. IPA Türkiye’de,Terörle Mücadele Yasası’nın esnekliğinin, yetkili makamların ifade özgürlüğünü kısıtlamalarının önünü açtığının altını çizdi.
IPA’in Yayımlama Özgürlüğü Komitesi Başkanı Bjørn Smith-Simonsen, Deniz Zarakolu’nun 14 aydır süren tutukluluğuna dikkat çekerek derhal serbest bırakılmasını istedi. Smith-Simonsen’in açıklamaları özetle şu şekilde:
“IPA olarak Deniz Zarakolu’nun cezalandırılmasını protesto ediyor, bir kez daha Türkiye yetkili makamlarından kendisinin salıverilmesini talep ediyoruz.”
“Deniz ve Ragıp Zarakolu yıllardır Türkiye’de sansüre karşı mücadele eden açık sözlü, barışsever yayıncılardır. Yayıncılık faaliyetlerinin şiddeti desteklediği iddiası absürddür.”
“IPA olarak Deniz ve Ragıp Zarakolu hakkındaki tüm suçlamaların düşürülmesini, Deniz’in serbest bırakılmasını talep ediyoruz.” (EA)
http://bianet.org/bianet/ifade-ozgurlugu/142713-deniz-zarakolunu-serbest-birakin

Yorumlar kapatıldı.