İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AB İnsan Hakları Film Günleri başladı

AB Delegasyonu tarafından Türkiye’deki AB Üye Devlet temsilcilikleri ve kültür merkezleri ile işbirliği içerisinde düzenlenen 2012 AB İnsan Hakları Film Günleri 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde başlıyor. Festival, 10-12 Aralık tarihleri arasında Türkiye’nin on ilinde eşzamanlı olarak düzenlenecek.

AB Türkiye Delegasyonu’ndan yapılan açıklamada, ücretsiz halka açık gösterilecek filmleri izlemeye sinemaseverler, öğrenciler, insan hakları aktivistleri ile AB ve Türk sineması ile ilgilenen herkesin, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Kayseri, Eskişehir, Trabzon, Konya, Gaziantep ve Diyarbakır’da gerçekleşecek gösterimlere davetli olduğu belirtildi.
‘AB İnsan Hakları Film Günleri’, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nün önemine istinaden düzenleniyor.
AB Delegasyonu tarafından Türkiye’deki AB Üye Devlet temsilcilikleri ve kültür merkezleri ile işbirliği içerisinde Türkiye genelinde on ilde düzenlenen 3 günlük halka açık Festival kapsamında, AB’ye üye 11 ülkeden 11 film gösterilecek.
‘Bizim insan haklarımız’, ‘bizim bireysel haklarımız’ ve ‘bizim insani deneyimimizi’ konu alan AB filmlerinin gösterileceği festival, yaşamın tüm kesimlerinden izleyicileri düşündürmeyi, etkilemeyi ve onlara ilham vermeyi amaçlıyor.
Delegasyon’dan yapılan açıklamada, ‘Burada amaç kimlik, hoşgörü, saygı, haysiyet ve kültürler arası diyalog gibi çeşitli konulara ilişkin farkındalığın yaratılması ve basmakalıp düşüncülere meydan okunması için en iyi AB filmlerinin paylaşılmasıdır’ denildi.
AB İnsan Hakları Film Gösterim Programı:   
10 Aralık, Pazartesi
12:30   Lotte ve Aytaşının Sırrı, ESTONYA
15:00   Denizdeki Adam, YUNANİSTAN
17:30   Islık Çalmak İstersem Çalarım, ROMANYA
19:30   Daha İyi Bir Dünyada, DANİMARKA
11 Aralık, Salı
12:30   Lotte ve Aytaşının Sırrı, ESTONYA
15:00   Kano, FRANSA
17:30   Sadece Rüzgar, MACARİSTAN
19:30   Cennetteki Çöplük, ALMANYA
12 Aralık, Çarşamba
12:30   Umut Limanı, FİNLANDİYA
15:00   Görünmez Adamlar, HOLLANDA
17:30   Adalar, İTALYA
19:30   Kuma, AVUSTURYA
http://www.euractiv.com.tr/kultur-ve-sanat/article/ab-insan-haklar-film-gnleri-balad-026661

Yorumlar kapatıldı.