İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeniler, Obama ve Kongre’ye Baskıyı Arttıracak

TurkishNY.com – Amerika Ermeni Ulusal Komitesi(ANCA) sözde soykırım yalanına destek bulmak için Obama ve Kongre’ye baskıyı arttıracak.ArmenPress’e konuşan ANCA Medya İşleri Sorumlusu Elizabeth Chuljian, komite olarak Ermenistan-ABD ilişkilerinin geliştirilmesi; Dağlık Karabağ meselesinin düzenlenmesi; ve sözde Ermeni Soykırımı iddialarını içeren Ermeni sorunları üzerinde çalışacaklarını belirtti.

Bu konularla ilgili olarak hem Kongre ile hem de Obama yönetimi ile işbirliği içerisinde çalışacaklarına değinen Chuljian, bu süreçte Obama’nın sözlerinin gerçeklik kazanıp kazanmayacağının da belli olacağını belirtti.

Chuljian parlamentonun yeni döneminde çok sayıda yeni projenin Kongre’ye sunulacağını söyledi. Şimdiden o yönde hazırlıklara başlandığına da değinen Chuljian, sözde Ermeni Soykırımı iddialarının tanınması adına Başkan Obama’ya ve Amerikan hükümetine çağrıda bulunmaya da devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Chuljian gerçeklik payı taşımayan sözlerini ileriye taşıyarak, Türk hükümeti tarafından çalındıklarını iddia ettikleri Ermeni ve Hristiyan Kiliselerinin de kendilerine iade edilmesi yönündeki taleplerine devam edeceklerini dile getirdi.
ABD’deki Ermenilerin sorunlarına da değinen Chuljian, Ermeniler’in ekonominin güçlü bir hale gelmesini; yaşadıkları bölgelerdeki okulların iyi koşullara sahip olmasını ve işsizlik problemine çözüm bulunmasını istediklerini dolayısıyla Ermeniler’in sorunlarının da Amerikalılar’ın sorunları ile benzerlik gösterdiğini belirtti.
http://www.turkishny.com/hot-special-news/93-hot-special-news/107191-ermeniler-obama-ve-kongreye-baskiyi-arttiracak

Yorumlar kapatıldı.