İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

İngiltere’de Ermeni konyağına ilişkin sadece Churchill’in bilmesi gerekmiyor

Birleşik Krallık Erivan Büyükelçisi Catherine Jane Leach, ″Britanya marketlerinin raflarında daha fazla Ermeni ürünleri görmek isterdim. Ermenistan’ın ihraç edecek ürünleri var. İlki doğal olarak Ermeni konyağı. Churchill’in bunu sevmesine rağmen, BDT sınırları dışında bunu çok az kişi bilmekte.

***
BDT sınırları dışında Ermeni konyağı az tanınıyor. Beyanat bugün 27 Kasım’da düzenlenen basın toplantısında  Birleşik Krallık Erivan Büyükelçisi Catherine Jane Leach’den geldi.
″Britanya marketlerinin raflarında daha fazla Ermeni ürünleri görmek isterdim. Ermenistan’ın ihraç edecek ürünleri var. İlki doğal olarak Ermeni konyağı. Churchill’in bunu sevmesine rağmen, BDT sınırları dışında bunu çok az kişi bilmekte. Bu çerçevede  Ermenistan Konyak Üreticileri Birliği, Ermeni ürününün sunumu ve Batı Avrupa piyasalarında ürün imajının şekillenmesi yönünde belli bir çalışma yürütebilir.
Halihazırda Ermeni konyağının Büyük Britanya’ya ihraç edilmediğini kaydedelim.  Alkol oranı yoğun içkiler az miktarda olmak üzere Fransa, İtalya, Polonya, Çekya ve Bulgaristan’a ihraç edilmekte.
Fotoğraf: Arsen Sarkisyan/NEWS.am
News from Armenia – NEWS.am
http://news.am/tur/news/130138.html

Yorumlar kapatıldı.