İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ölümle Tehdit Eden Ermeniler Tutuksuz Yargılanacak

Paris’te Ermeni soykırım iddialarına karşı Türklerin protesto yürüyüşünü organize eden heyette bulunan Emine Çetin Bozkurt’u ölümle tehdit eden zanlılar yakalandı. Sorgularının ardından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan zanlılar yarın hakim karşısına çıkarılacak.

Paris’te Ermeni soykırım iddialarına karşı Türklerin protesto yürüyüşünü organize eden heyette bulunan Bozkurt, yürüyüşün ardından defalarca telefonla aranarak ölümle tehdit edilmişti. Bozkurt’u tehdit eden kişiler, Fransız polisi tarafından, aylar süren teknik takip sonucu bulundu. Araştırmalar sonucunda Ermeni asıllı Fransız vatandaşı iki kardeşin kimliğine ulaşan Polis, yaptığı ani ev baskını ile şüphelileri Paris’te gözaltına aldı.
40 ve 45 yaşlarında iki şüpheli, ilk sorgularında suçlamaları reddetti. Şüpheliler, yarın saat 9.00’da 18. Nanterre Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıkarılacak.
Davanın, Fransa’da yaşayan Türkler açısından bir ilk olduğunu belirten Emine Çetin Bozkurt, “Kimse, tehditlere boyun eğeceğimizi düşünmesin. Burası Fransa ve bir hukuk devletinde yaşıyoruz. Ölüm tehditleri ve ırkçı hakaretler cezasız kalmamalı. Bizim ifade özgürlüğümüzü engelleyen bu insanlar, kendilerini her zaman masum ve madur göstermeyi başarıyor. Ama bu defa Fransız adaleti gereken dersi verecektir.” şeklinde konuştu.
“SAVCININ DAVAYA BAKIŞ TARZI ŞAŞIRTTI”
Savcılığın telefonla yapılan aramaları farklı bir bakış açısıyla ele aldığını belirten Bozkurt’un avukatı Selçuk Demir, ”Savcılık telefon aramalarını sadece ‘telefon tacizi’ olarak ele alıyor’. Telefon konuşmalarını, ırkçı hakaretleri ve ölüm tehditlerini görmezden geliyor. Savcılığın davaya bakış tarzı beni şaşırtı.” ifadelerini kullandı. Sanıkların suçlamaları inkar ettiğini fakat ortada somut delillerin olduğunu açıklayan Demir, “Polisin aylar süren takipi sonucunda birçok delil ortaya çıktı. Ölüm tehditleri ve ırkçı hakaretler içeren ses kayıtları mevcut. Davanın bu açıdan ele alınarak zanlıların gereken cezaya çarptırılmaları için elimizden geleni yapacağız.” dedi.
Ermeni iddialarını inkarını suç sayan yasa tasarısının Fransa Milli Meclisi’ne getirilmesi Fransa’da yaşayan binlerce Türk’ün protestosuna sebep olmuştu. 22- 23 Ocak 2012 tarihlerinde Paris’te 30 bini kişinin katıldığı protesto yürüyüşleri düzenlemişti. Gösterinin ardından Türk Dernekleri Koordinasyon Komitesi yetkilileri telefonla tehdit edilmiş ve bunun üzerine Emine Çetin Bozkurt hukuki süreci başlatılmıştı.
Cihan
http://www.turkishny.com/headline-news/2-headline-news/107007-olumle-tehdit-eden-ermeniler-tutuksuz-yargilanacak

Yorumlar kapatıldı.