İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Ermeni Katolik Mezarlığı tapusu 82 yıl sonra geri verildi!

40 bin 500 metrekarelik alana sahip Mecidiyeköy’deki Ermeni Katolik Mezarlığı’nın tapusu Surp Agop Hastanesi Vakfı adına tescil edildi. 1830’lu yıllarda Osmanlı tarafından da mezarlık olarak kullanılan alan, yayınlanan fermanla Ermenilere verilmişti. En başta 50 bin metrekarelik alanı olan mezarlık, 1930 yılında çıkarılan Belediyeler Kanunu çerçevesinde İstanbul Belediyesi’ne devredildi… Surp Agop Hastanesi Vakfı Başkanı Bernard Sarıbay, ” Karardan dolayı mutluyuz.” açıklaması yaptı…
http://www.emlakkulisi.com/ermeni-katolik-mezarligi-tapusu-82-yil-sonra-geri-veriliyor/141044

***
İstanbul Mecidiyeköy’deki Ermeni Katolik Mezarlığı tapusu 82 yıl aradan sonra yeniden Ermenilere verildi. Surp Agop Hastanesi Vakfı Başkanı Bernard Sarıbay, ” Karardan dolayı mutluyuz.” açıklaması yaptı…
40 bin 500 metrekarelik alana sahip Mecidiyeköy’deki Ermeni Katolik Mezarlığı’nın tapusu Surp Agop Hastanesi Vakfı adına tesciline teslim edildi. 1830’lu yıllarda Osmanlı tarafından da mezarlık olarak kullanılan alan, yayınlanan fermanla Ermenilere verilmişti. En başta 50 bin metrekarelik alanı olan mezarlık, 1930 yılında çıkarılan Belediyeler Kanunu çerçevesinde İstanbul Belediyesi’ne devredildi. Tapu ve tescil belgeleri ellerinde olmamasına rağmen Ermeniler bugüne kadar cenazelerini Ermeni Katolik Mezarlığı’na defnediyordu.
Geçtiğimiz Ağustos ayında mezarlığın tescil ve tapusunu almak için Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne başvuran Surp Agop Hastanesi Vakfı, Müdürlük tarafından  olumlu cevap alacak. Kararın İstanbul Bölge Müdürlüğü’ne gelmesi ile birlikte tescil ve tapu için gerekli işlemler başlatılacak.
82 yıl sonra geri alacakları mezarlık tapusu dolayısıyla mutlu  olduklarını dile getiren Surp Agop Hastanesi Vakfı Başkanı Bernard Sarıbay,  “Mecidiyeköy’deki arazi, bize ilk verildiği günden beri mezarlıktır. Burada eski Osmanlı paşalarının da mezarları yer alıyor.” dedi.
http://www.emlakkulisi.com/ermeni-katolik-mezarligi-tapusu-82-yil-sonra-geri-veriliyor/141044

Yorumlar kapatıldı.