İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nehrin Öteki Yakası’ sergisi Başkentliler’le buluştu

Saltan’ın sergisi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde. Sergi, Ankara’dan sonra Yerevan, Gümrü, Kars, Diyarbakır ve İstanbul’da sergilenecek. Fotoğrafçı Ali Saltan, Türkiye ile Ermenistan ’da olan ancak birbirlerine sınırda komşu olan iki köyü görüntüledi. Saltan’ın sınırdaki Türk Halıkışlak Köyü ile Ermenistan’daki Bagaran köylerinin görüntülerinin yer aldığı ‘Nehrin Öteki Yakası’ adlı sergi Başkentli sanatseverlerle buluştu.

Fotoğrafçı Saltan, fotoğraf çalışmasında, Arpaçay ve Aras Nehrinin kıyısında karşılıklı olarak kurulan Ermeni Bagaran ve Türk Hakışlak köylerinde yaşayan insanların sınır deneyimi üzerine çalıştı. Fiziksel ve kültürel olarak karşı tarafın o kadar yakın ve bir o kadar uzak oluşunu konu edindi.
Saltan, fotoğrafları için, “Çalışma karşılıklı olarak sesler üzerinden bir ilişkinin kurulduğu ve fakat bu seslere ait ezberletilmiş görüntülerin asıllarının belirsiz kaldığı bir ortamda nehrin öteki yakasını görünür kılmaya yönelmektedir. Diğer taraftan gündelik yaşam pratikleriyle, mitlerle beslenen; korku ve tekinsizlikle pekişen merak kavramının içeriği çalışmanın konusu-kapsamı içinde yer almaktadır” dedi.
Saltan, çalışmasını iki toplumun korkularıyla, tarihiyle yüzleşebilmenin bir alanı olarak niteleyerek, “Bu çalışma; bir anlamda iki köy üzerinden Türkiye ve Ermenistan toplumlarının korkularıyla, tarihiyle yüzleşebilmenin ve birbirini anlayabilmenin alanı; ortak bir dil geliştirebilme arayışlarına yönelik bir katkı çabasıdır” diye konuştu.
Saltan’ın sergisi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde. Sergi, Ankara ’dan sonra Yerevan, Gümrü, Kars, Diyarbakır ve İstanbul ’da sergilenecek.
http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1108333&CategoryID=41

Yorumlar kapatıldı.