İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

BDT sathındaki Ermeni gençler Ermenistan desteğinde birleşiyor

16 Kasım’da Doni Rostov’da  BDT ülkeleri Ermeni Gençlik Kuruluşları Yönetici ve Temsilcileri I. Kongresi gerçekleştirildi. Kongre, Ermenistan Diaspora Bakanlığı insiyatifiyle Don-Nahçivan Ermeni Toplumu ve Rusya Ermenileri Birliğiyle işbirliği çerçevesinde gerçekleştirilmekte.

Doni Rostov Ermeni Toplumu bşk. H. Sürmeliyan, Ermenistan Başkonsolosu A. Komtsyan birer açılış konuşması yaptılar. Ermenistan Diaspora Bakanlığı Panarmenyan Programlar Dairesi Bşk. Atom Mkhitaryan «21. yy.’ın öncelikleri ve Ermeni gençliğinin sorunları»başlıklı bir sunum gerçekleştirdi.
Mkhitaryan konuşmasında Ermeni, gençliğinin karşılaştığı sorunlara dikkat çekti, herkesin faaliyet amacının güçlü onurlu bir Ermenistan’a sahip olmak olduğunu, onun kalkınmasına katkıda bulunulması ve Diaspora’da Ermeni kalabilmenin koşullarının yaratılması için tüm koşulların yaratılması olduğunu ifade etti.
Mkhitaryan konuşmasında, BDT ülkeleri Ermeni Gençlik Kuruluşları faaliyetlerini koordine eden bir organın kurulmasına destek olmaya hazır olduklarını  kaydetti.
Kongre esnasında BDT sathında faaliyet gösteren Ermeni kuruluşlar faaliyetlerine ilişkin bilgi verdiler.
Kongreye BDT ülkelerinden 100’ü aşkın genç katıldı.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.