İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Gayrimüslim Vakıf Malları İçin Bin 560 Müracaat

Türkiye’deki gayrimüslimlerin vakıf mallarının iadesiyle ilgili de bilgi veren Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, “Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak biz 27 Ağustos 2012 tarihinde bunların müracaatları sona ermişti. Genel Müdürlük olarak değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Kanun kapsamında verilmesi gereken yerlerin kararlarını meclis olarak aldık. Bugüne kadar 165 taşınmaz ile ilgili değerlendirme yaptık. 95’i için ret kararı verdik. 70 civarında da olumlu kararı verdik. 15 taşınmaz için de tazmin kararı verdik. Bunlar devam ediyor ve daha da devam edecek. 115 vakıf ve bin 560 taşınmaz için müracaat ettiler.

****
Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Türkiye”deki gayrimüslimlerin vakıf mallarında 115 vakıf ve bin 560 tane taşınmaz için müracaat aldıklarını söyledi.
 
Türkiye’deki gayrimüslimlerin vakıf mallarının iadesiyle ilgili de bilgi veren Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, “Vakıflar Genel Müdürlüğü olarak biz 27 Ağustos 2012 tarihinde bunların müracaatları sona ermişti. Genel Müdürlük olarak değerlendirmelerimizi yapıyoruz. Kanun kapsamında verilmesi gereken yerlerin kararlarını meclis olarak aldık. Bugüne kadar 165 taşınmaz ile ilgili değerlendirme yaptık. 95’i için ret kararı verdik. 70 civarında da olumlu kararı verdik. 15 taşınmaz için de tazmin kararı verdik. Bunlar devam ediyor ve daha da devam edecek. 115 vakıf ve bin 560 taşınmaz için müracaat ettiler. Yani biz daha henüz değerlendirmede yüzde 10 seviyesindeyiz. Değerlendirmeler devam ediyor. Sınıflara ayırdığımızda Rum vakıfları, Ermeni vakıfları, Musevi vakıfların müracaatları var. Yoğun olarak tabi bizde daha çok cemaate sahip olan Rum ve Ermenilerin müracaatları var. Ama şu sıralarda Rum ve Ermeni ayrımı yapmaksızın hepsinin toplam değerlendirmesini yapıyoruz” dedi.
Türkiye’de 2013 yılında geçmişteki çalışmalarına devam edeceklerini belirten Ertem, “Son 10 yıldır vakıflar alanında restorasyon olsun, yatırım olsun önemli hizmetlerimiz oldu. Onları Türkiye çapında aynı hızda devam ettireceğiz. Türkiye ile ilgili yeni projelerimiz yok. Restorasyon ve yatırım çalışmalarımız olacak. Bütün Türkiye çapındaki restorasyon gereken camiler, medreseler, hanlar, hamamlar gibi yerlerimizin tamamını restorasyon çalışmaları yapacağız. Aynı şekilde ticari mahiyette yatırım yapılması gereken yerleri de yapacağız. Samsun’un Baruthane mevkisinde önemli bir ticari konut alanımız var. Oranın da 2013 yılında çalışmalarına başlayacaklar” diye konuştu.
Hizmet noktasında Samsun’da açıklarının olduğunu ifade eden Ertem, “Samsun’da hizmet alanlarımızı geziyoruz. Bu çerçevede yaptığımız hizmetleri yerinde tespit etmeye çalışıyoruz. Samsun’da bu sene içersinde biraz eksik kalmıştık. Samsun’a biraz daha ağırlık vereceğiz. Hizmet noktasında Samsun’da da açığımız var. İnşallah 2013 yılında Samsun Bölge Müdürlüğü hizmet alanında faaliyetlerimiz olacak. Hem restorasyon hem de yatırım yerlerimiz var. Onları yerinde gördük ve talimatlarımızı verdik. 2013, Samsun açısından iyi geçecek diye düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Daha sonra Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, Genel Müdür Yardımcısı Burhan Ersoy, Sanat Eserleri Yapı İşleri Daire Başkanı Suat Faruk Giray, Samsun Vakıflar Bölge Müdür Vekili Cengiz Bedir, Basın İlan Kurumu Samsun Şube Müdürü Mustafa Bayraktar ve 19 Mayıs Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İsmail Temiz, tarihi Seyyid Kutbiddin Camii ve Türbesi’ni gezdi.
Kaynak: 
http://www.haberfx.net/gayrimuslim-vakif-mallari-icin-bin-560-muracaat-haberi-652081/

Yorumlar kapatıldı.