İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Almanya Ermeni Soykırımını tanır mı?

Almanya’da Ermeni Soykırımının tanınması gerçekçi ancak ne yazık ki en azından 2015’e kadar imkansız kabul edilebilinir. Açıklama bugün 16 Kasım’da gerçekleşen basın toplantısında, Ermeni Soykırımının Tanınması Komisyonu üyesi ve  Berlin Hür Üniversitesi öğretim üyesi Filoloji uzmanı Prof. Dr. Jirayr Koçaryan’dan geldi.Koçaryan’a göre bu konuda ilerleme kaydetmek için Alman aydınlarına yaklaşmak, ülke sakinlerinin Ermeni Soykırımını konusunda fazla bilgi sahibi olmadıklarından farklı nitelikte konferanslar, seminerler düzenlemek gerekiyor.

Koçaryan açıklamasında ″Enformasyon alanında yetersiz kalmamalıyız. Halihazırda Azeriler Humboldt Üniversitesinde bir kürsüye sahipler, Berlin Üniversitesinde de bir yenisini açmaları olasıdır. Ermenilerse sadece Halle Üniversitesinde kürsüye sahipler, burası da Ermenistan tarafından hiçbir resmi yardım almamakta″ dedi.
Prof. Dr. Koçaryan, Fransa ve ABD’den farklı olarak Almanya’da ne yazık ki finansal yardımda bulunabilecek etkili Ermeni işadamları bulunmadığını da sözlerinde kaydetti.
News from Armenia – NEWS.am
http://news.am/tur/news/128879.html

Yorumlar kapatıldı.