İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Zana Açlık Grevinde

Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, açlık grevlerinin 64. gününde konuya Meclis’in dikkatini çekmek amacıyla Meclis’te bulunan odasında süresiz dönüşümsüz açlık grevine başladı… Zana ilk olarak odasında, BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, BDP Urfa Milletvekili İbrahim Binici ve Ahmet Türk ile bir araya geldi. Zana’nın açlık grevine ilişkin açıklama yapan DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, Zana’nın bugün itibariyle açlık grevine başladığını söyledi. Türk, Zana’nın süreci tıkamak amacıyla açlık grevine başlamadığını belirterek, “Tam tersine sürecin kolaylaşması, diyalog ortamının oluşturulması için bugün açlık grevine gitme kararı almıştır. Sayın Zana Meclis’e, topluma mesaj vermek için TBMM’deki odasında açlık grevini başlatma kararı aldı. Bizler de arkadaşımızın aldığı bu kararı saygıyla karşılıyoruz” dedi.

***
Ankara – BİA Haber Merkezi 14 Kasım 2012, Çarşamba
Diyarbakır Bağımsız Milletvekili Leyla Zana da açlık grevine başladı.
Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk, Zana’nın Meclis’e mesaj vermek amacıyla açlık grevini Meclis’te bulunan odasında sürdüreceğini söyledi.
Yüksekova Haber’in Dicle Haber Ajansı’na (DİHA) dayandırdığı habere göre, Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) milletvekillerinin bazılarının 64. gününe giren açlık grevlerinde ortaya konan taleplere destek vermek amacıyla katıldıkları açlık grevi eylemine Zana’da katıldı.
Zana ilk olarak odasında, BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak, BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, BDP Urfa Milletvekili İbrahim Binici ve Ahmet Türk ile biraraya geldi.
Zana’nın açlık grevine ilişkin açıklama yapan DTK Eşbaşkanı Ahmet Türk, Zana’nın bugün itibariyle açlık grevine başladığını söyledi. Türk, Zana’nın süreci tıkamak amacıyla açlık grevine başlamadığını belirterek, “Tam tersine sürecin kolaylaşması, diyalog ortamının oluşturulması için bugün açlık grevine gitme kararı almıştır. Sayın Zana Meclis’e, topluma mesaj vermek için TBMM’deki odasında açlık grevini başlatma kararı aldı. Bizler de arkadaşımızın aldığı bu kararı saygıyla karşılıyoruz” dedi.
Zana’nın açlık grevinin süresiz-dönüşümsüz olduğunun altını çizen Türk, “Sağlığı iyi değil, bu nedenle girmemesini istedik, ısrar da ettik; ama kendisi kararlı, o iradeye de saygılıyız” dedi.
Türk, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın tahrik edici üslubunun gün geçtikçe çözüm yönündeki umutları azalttığını belirtti ve sözlerine şöyle devam etti:
“Bizlerin rejime ihtiyacı yok, nefsimizi düzeltmeye de ihtiyacımız yok, yıllarca verdiğimiz mücadeleyle kendimizi ispat etmişiz. Bedel ödemekten de çekinmemişiz. Sorunları çözmesi gereken Başbakan böyle konuşmamalıdır.
“Bu ülkede tecrit kaldırılmadan, diyalog ortamı oluşturulmadan, sorunlar diyalogla tartışılmadan bu kör savaşı, bu şiddeti, barışı sağlama ihtimali yok. Bizim taleplerimiz haklı talepler. Başbakan’ın ‘taviz vermeyiz’ mantığı, tamamen yanlıştır. Onun görevi sorunları çözmektir, yurttaşı, halkı ve taleplerini esas alan yaklaşımı göstermektir. (EKN)

Yorumlar kapatıldı.