İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sarkisyan, Paris’te protesto edildi

Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan, resmi temaslarda bulunmak üzere geldiği Paris’te, Avrupa’nın çeşitli yerlerinden gelen Azeriler tarafından protesto edildi… Elysee Sarayı’nda Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşen Sarkisyan, Hollande’ın görevi devralmasından sonraki ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Hollande, Ermeni mevkidaşı onuruna öğle yemeği verdi. Çalışma ortamında yenilen öğle yemeğine Ermeni asıllı Fransız şarkıcı Charles Aznavur ile Ermeni Piyanist Andre Manukyan da katıldı. Elysee Sarayı’nda gerçekleşen çalışma yemeğinde, Fransa ile Ermenistan arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin ele alındığı bildirildi.

***     
(İHA) – Elysee Sarayı’nda Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile görüşen Sarkisyan, Hollande’ın görevi devralmasından sonraki ilk ziyaretini gerçekleştirdi. Hollande, Ermeni mevkidaşı onuruna öğle yemeği verdi. Çalışma ortamında yenilen öğle yemeğine Ermeni asıllı Fransız şarkıcı Charles Aznavur ile Ermeni Piyanist Andre Manukyan da katıldı. Elysee Sarayı’nda gerçekleşen çalışma yemeğinde, Fransa ile Ermenistan arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin ele alındığı bildirildi.
Sarkisyan, Hollande’ı Ermenistan’a davet ettiğini, Hollande da 2013‘de bu davete icabet edeceğini belirtirken, Ermenistan Cumhurbaşkanı’nın, Fransa Anayasa Konseyi tarafından reddedilen Sözde Ermeni Soykırımı inkar yasasına François Hollande’ın verdiği açık destek için teşekkür ettiği öğrenildi.
Fransa’nın, Ermenistan’da ikinci büyük yatırımcı ülke olduğu da vurgulanan açıklamada, Ermenistan ile Fransa arasında Gıda ve Ulaştırma alanında ikili işbirliğine öncelik verileceği belirtildi.
Öte yandan, geçtiğimiz Eylül ayında Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande tarafından Elysee Sarayı’nda kabul edilmesini bahane eden Fransa’daki Ermeni Diasporası, Azerbaycan’ın Paris Büyükelçiliği önünde protesto gösterisi düzenlemişti. Aynı zamanda Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde yaşayan Azeri Diasporası da Ermenistan’ın Paris Büyükelçiliği önünde düzenledikleri protesto gösterisine karşılık vermişlerdi.
Serj Sarkisyan’ın Fransa Cumhurbaşkanı tarafından Elysee Sarayı’nda kabul edileceğini haber alan Avrupa’daki Azeri Diasporası, Sarkisyan’ı protesto etmek üzere bugün öğleden sonra Ermenistan’ın Paris büyükelçiliği önünde toplandı. Ermenistan Cumhurbaşkanı, Almanya, Belçika, Hollanda, İsviçre, İspanya, İsveç ve Fransa’nın çeşitli şehirlerinden gelen Azeri ve Türk vatandaşları tarafından düzenlenen bir gösteriyle protesto edildi.
Gösterilere katılan bir Azeri vatandaşı kendisiyle yapılan röportajda, “Azeri topraklarının işgal edilmesine karşı, Ermeni işgalcilerine ve yaptıkları zulümlerine karşı sesimizi duyurmak için geldik. Karabağ’da, Hocalı’da, Gelbecer’de, Kubatlı’daki vahşiliklerine karşı sesimizi duyurmak için geldik. Lütfen bütün dünya sesimizi duysun ve topraklarımızı geri versinler” ifadelerini kullandı.
Ermeni soykırımını kınamak için Paris’e geldiklerini belirten bir başka Azeri vatandaşı da, “Azerbaycanlılar olarak burada Ermeniler’in icra ettiği soykırımı kınamak için buradayız. Almanya’daki Türk Federasyonu da bizlere destek verdi. Türk Federasyonu’na teşekkür ederiz” dedi.
Azerbaycan’ı desteklemek için Almanya’dan Paris’e geldiklerini belirten bir Türk vatandaşı, “Biz Azeri kökenli Türk vatandaşıyız. Almanya’dan, Azerbaycan’ı yürekten desteklemeye geldik” ifadelerinde bulundu.
Türklerin ve Azerilerin kardeş olduğunu söyleyen bir diğer Azeri vatandaşı ise, “İki devlet, bir millet. Azeri-Türk, Türk-Azeri kardeştir. Biz iki devlet, bir milletiz. Elçibey’in dediği gibi hiçbir zaman ayrım yapmadık, yapmıyoruz. Biz her zaman bir yumruk olacağız, her zaman ve her yerde” şeklinde konuştu.

Yorumlar kapatıldı.