İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erivan’da «Yüzyılın en iyi fotoğrafçısı» meşhur Ara Güler’in sergisi açıldı

10 Kasım`a Erivan’da, İstanbul’da yayımlanan «Jamanak» gazetesinin 100. kuruluş yıldönümü vesilesiyle  «Yüzyılın en iyi fotoğrafçısı», meşhur Ara Güler’in fotoğraf sergisi açıldı.

Ermenistan Kültür Bakanlığı insiyatifinde, Dünya Ermenileri Katolikosunun duaları ve cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan’ın yüksek himayesinde düzenlenen serginin açılışı «Akademi» Galeisinde gerçekleşti. Ara Güler kimi sorunları sebebiyle Erivan sergisinin açılışında hazır bulunamadı. Sergide Ara Güler’in Ermenistan’da çektiği fotoğraflar yer almakta.
Serginin açılışı bir dizi sanat ve toplum adamlarının da katılımıyla, ErmenistanKültür Bakanı Hasmik Poğosyan, İstanbul’da yayımlanan «Jamanak» gazetesi Gn. Yayın Yönetmeni Ara Koçunyan tarafından yapıldı.
«Yüzyılın en iyi fotoğrafçısı» olarak tanınan ve ″İstanbul’un gözü″ kabul edilen sanatçı 1928 yılında İstabul’da doğdu. 1950 yılında  «Yeni İstabul» gazetesinde muhabirliğe başladı.
Ara Güler, hem Türkiye hem de dünyanın tanınmış kuruluşlarından ödüller kazandı.
Aralarında Winston Churchill, Arnold Toynbee, Bertrand Russel, Picasso, Salvador Dali gibi dünya tarihinin tanınmış isimleriyle fotoröportajlar gerçekleştirdi.

Yorumlar kapatıldı.