İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AB, Dağlık Karabağ sorununun çözümünü desteklemeye devam ediyor

Avrupa Birliği, Dağlık Karabağ Sorununun Barışçıl Çözümü için Avrupa Ortaklığı (EPNK) adlı sivil toplum programının ikinci aşamasını başlattı. Program, Dağlık-Karabağ sorununun çözümü için sivil toplum, medya ve politika yapıcılar arasında diyaloga aracılık etmeyi hedefliyor.

AB’nin, barışçıl çözümler üretme, gerginlikleri azaltma ve çatışma sonrası rehabilitasyon süreçlerini yürütmeyi amaçlayan mali programı İstikrar Aracı çerçevesinde başlatılan EPNK, beş Avrupalı STK’dan oluşan bir konsorsiyum.
Avrupa Komisyonu’ndan yapılan açıklamada, programın çeşitli kesimlerden politika yapıcılar, medya ve sivil toplum örgütleri arasında dinamik bir diyaloğu teşvik ettiği belirtildi. Aynı zamanda çatışmadan etkilenen kadınlar, gençler, yurdundan ayrılmak zorunda kalanlar ve mülteciler gibi kesimlerin de sürece katılımının desteklendiği kaydedildi.
Medya, kamusal politikalar ve çatışmadan etkilenen gruplar olmak üzere üç ana tema üzerine şekillenecek program aktiviteleri şunları hedefliyor:
– Barışı inşa etme girişimlerine katılımı, marjinalleşmiş gruplara özellikle dikkat ederek genişletmek.
– Çatışmanın tüm tarafları arasında, kişiler arası temasları yoğunlaştırarak güven inşa etmek.
– Yeni analizler ve fikirleri destekleyerek, çatışmaya dair söylemlerin karşısına barış odaklı gelecek vizyonları koymak.
– Sivil toplumu, Dağlık Karabağ sorunuyla ilgili ulusal ve uluslararası düzeyde politika yapıcılar ile diyaloga yöneltmek.
İstikrar Aracı çerçevesinde 2009 yılında başlatılan programın devamı olan EPNK programı üç yıl süreyle sürecek.

Yorumlar kapatıldı.