İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Onur Saylam: Ermeni-Türk ilişkilerinde normalleşme bölgedeki politik koşullara bağlı

Türkiye’nin NATO Daimi Temsilcisi Onur Saylam’ın 5 Kasım’da Erivan’da  NATO Haftası çerçevesinde düzenlenen seminerdeki konuşmasında, Erivan ve Ankara arasında normalleşmeye yönelik teşebbüs edilen süreci barış, güvenlik ve istikrara yönelik ilginin bir yansıması olarak görmemek gerektiğini kaydederek ″Protokollerin nasıl imzalandığı ve bunu nelerin takip ettiğini herkes biliyor.  Süreçte ilerleme bölgedeki politik koşullara bağlı″ dedi. Saylam, süreçte ABD’nin rolüne değinerek, Birleşik Devletlerin ilişkilerin normalleşmesine yönelik ortam hazırlamaya devam etmesinin zorunlu olduğunu, sürecin, herhangi bir ‘itekleme’ olmadan doğal mecrasında ilerlemesi gerektiğini ifade etti.

***
Ermeni-Türk ilişkilerinde normalleşme bölgedeki politik koşullara bağlı. Açıklaa Türkiye’nin NATO Daimi Temsilcisi Onur Saylam’ın 5 Kasım’da Erivan’da  NATO Haftası çerçevesinde düzenlenen seminerdeki konuşmasıyla geldi.  ABD Büyükelçisi John Heffern’in Ermeni-Türk ilişkilerine ilişkin ifadeleri konunun anılmasına vesile oldu.
Onur Saylam bu alanda uzman olmadığının altını çizerek, Erivan ve Ankara arasında normalleşmeye yönelik teşebbüs edilen süreci barış, güvenlik ve istikrara yönelik ilginin bir yansıması olarak görmemek gerektiğini kaydederek ″Protokollerin nasıl imzalandığı ve bunu nelerin takip ettiğini herkes biliyor.  Süreçte ilerleme bölgedeki politik koşullara bağlı″ dedi. Saylam, süreçte ABD’nin rolüne değinerek, Birleşik Devletlerin ilişkilerin normalleşmesine yönelik ortam hazırlamaya devam etmesinin zorunlu olduğunu, sürecin, herhangi bir ‘itekleme’ olmadan doğal mecrasında ilerlemesi gerektiğini ifade etti.
Ermenistan ve Türkiye arasında ilişkilerin tesisine ilişkin protokoller 10 Ekim 2009’da Zürih’te imzalandı. Ancak protokollerin onaylanması Türk tarafının yapıcı olmayan tutumu sonrasında iki ülke parlamentolarında askıya alındı.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.