İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Nobel ödüllü bilim adamları Ermeni gençlere konferans verdi

4 Kasım’da Nobel ödüllü Tim Hunt ve Martin Chalfie birer konferans verdiler. Konferanslar Ermenistan Gençlik Fonu ve ″Genç Biyologler″ Toplumsal Kuruluşu inisiyatifi ve Eğitim ve Bilim Bakanlığı Devlet Bilim Bakanlığı, ″Tufenkian Hayri Fonu″, Matenadaran desteğinde gerçekleştirildi. Konferanslara biyotıp, moleküler biyoloji ve ilgili bilimsel dallarda öğrenim gören 180’i aşkın genç bilim adamı ve öğrenci katıldılar.

2001 yılında Fizyoloji ve Tıp alanlarında hücre bölünmesindeki kontrol proteinlerini keşiflerinden dolayı Paul Nurse ve Leland H. Hartwell’le beraber Nobel ödülü kazanan Büyük Britanya’lı Tim Hunt’ın  konferansı kansere ilişkindi.
2008 yılında Osamu Shimomura ve Roger Y. Tsien’le beraber Kimya alanında Nobel ödülü kazanan Amerikalı bilim adamı Martin Chalfie konferansında yeşil flöresan protein (GFP) konusunu işledi.
Ermenistan cumhurbaşkanı himayesinde Genç Bilim Adamlarına Destek Programı çerçevesinde aynı gün akşamleyin, ″Nasıl başarılı bilim adamı olmalı″ temalı yuvarlak masa çalıştayı gerçekleştirildi. 30 civarı genç fizikçi Nobel ödül bilim adamlarıyla doğrudan temasta bulunma olanağına sahip oldular.
Bilim adamları, Ermenistan ziyaretinden etkinlenmiş olduklarını ifade ettiler. Genç Ermeni bilim adalarında büyük potansiyel gördüklerini kaydettiler.

Yorumlar kapatıldı.