İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Fransa Odalar Birliği Başkanı: Sizinle Çalışmak İstiyoruz

Fransa Odalar Birliği Başkanı Andre Marcon, Türkiye ile daha fazla işbirliğine gitmek istediklerini söyledi. Sözde Ermeni soykırımı yasasını önemsemediğini belirten Marcon, “Fransa olarak sizlerle çalışmak istiyoruz.” dedi… Andre Marcon’un tercümanının sözde soy kırımı dediğine dikkat çeken basın mensupları Andre Marcon’un ‘Sözde’ kelimesini gerçekten kabul edip etmediğini sordu. Bunun üzerine cevap veren Fransa Odalar Birliği Başkanı, “Türklerin Ermeni soykırımı yaptığını düşünmek dahi istemiyorum.” ifadelerini kullandı.

***
Fransa Odalar Birliği Başkanı Andre Marcon, Türkiye ile daha fazla işbirliğine gitmek istediklerini söyledi. Sözde Ermeni soykırımı yasasını önemsemediğini belirten Marcon, “Fransa olarak sizlerle çalışmak istiyoruz.” dedi.
Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıkoğlu ile Fransa Odalar Birliği Başkanı Andre Marcon’u kabul etti. Yazıcı, Fransa’nın geçtiğimiz yıl Türklerin sözde ermeni soykırımı yaptığını kabul eden yasayı çıkardığına işaret ederek,”Fransa’da Türklerin soykırım yaptığını kabul eden bir yasa çıkarıldı. Fransa anayasa mahkemesi daha sonra bu yasayı veto etti. Bu sayede Fransa ve Türkiye arasındaki ilişkilerin kopması önledi.” dedi.
Ermeni soy kırımı yasasını önemsemediğini belirten Fransa Odalar Birliği Başkanı Andre Marcon, “Fransa olarak sizlerle çalışmak istiyoruz. Aynı şekilde Türk firmalarının da Fransa’ya gelmesini istiyoruz. Siz siyasi ve ekonomik açıdan istikrarlı bir ülkesiniz. Üstelik genç nüfusa sahipsiniz. Ayrıca siz bizim için Ortadoğu’ya açılan bir kapısınız.” diye konuştu. Marcon eğitim alanında da işbirliği yapmanın gereğinden bahsetti.
Andre Marcon’un tercümanının sözde soy kırımı dediğine dikkat çeken basın mensupları Andre Marcon’un ‘Sözde’ kelimesini gerçekten kabul edip etmediğini sordu. Bunun üzerine cevap veren Fransa Odalar Birliği Başkanı, “Türklerin Ermeni soykırımı yaptığını düşünmek dahi istemiyorum.” ifadelerini kullandı.
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Fransa’nın Türkiye’ye yabancı yatırımcı getiren 2. ülke olduğunu belirterek, Fransa ile daha büyük işbirliği yapmak istediklerini açıkladı.
Cihan Haber Ajansı

Yorumlar kapatıldı.