İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan, Ermenistan’ı Nükleer Santralini imha etmekle mi tehdit ediyor?

Azerbaycan Savunma Bakanlığı Basın sekreteri, Albay Eldar Sabiroğlu, ″Biz düşman tarafından atılan füzeleri belirleyip, etkisizleştirecek radar sistemlerine sahibiz. Bizim sayılı dakikalar içinde vurabileceğimiz Ermenistan’daki bir tesis nişan hedefinde bulunmakta. Bu Ermenistan’ın devlet olarak kaderini soru işaretine dönüştürür″ dedi… Askeri uzman Arkadi Grigoryan, Ermeni Nükleer Santralinin vurulmasının tüm sınır hattı boyunca milyonlarca insanın hayatına mal olur, ″Ermenilerden çok Türkler ölür. Artık İranlılar ve Gürcülere ilişkin de konuşmayalım.″ dedi.

*** 
Azerbaycan tarafı Emenistan’a yönelik bir kez daha mantık dışı tehditler savurdu. Bu kez Azerbaycan Savunma Bakanlığı Basın sekreteri, Albay Eldar Sabiroğlu açıklamasıyla dikkat çekti. Sabiroğlu ″Biz düşman tarafından atılan füzeleri belirleyip, etkisizleştirecek radar sistemlerine sahibiz. Bizim sayılı dakikalar içinde vurabileceğimiz Ermenistan’daki  bir tesis nişan hedefinde bulunmakta. Bu Ermenistan’ın devlet olarak kaderini soru işaretine dönüştürür″ dedi
NEWS.am muhabirinin ricası üzerine demeci askeri uzman Arkadi Grigoryan değerlendirdi. Grigoryan ilk kez hem füzeleri belirleyip hem de onları etkisizleştiren bir sistem hakkında ilk kez duyduğunu kaydederek ″Eğer Azerbaycanlılar rüyalarında değil gerçekten «Patriot», «Standart» gibi sistemleri temin etseler bile, bu durumda dahi onlar tüm ülke satıhları boyunca dağlardan fırlatılan füzelere karşı koyamazlar. Eğer Sn. Sabiroğlu askerliğe ilişkin biraz tasavvursahbi olsa, demecinin ne kadar asılsız olduğunu anlardı″ dedi. Grigoryan sözlerinin devamında, Azerbaycan’lı askeri yetkililerin tahayyüllerinin, ordunun teknik olanaklarının önünde gitmekte olduğuna dikkat çekti.
Uzman, Sabiroğlu’nun ″Ermenistan sathındaki bir tesisin bombalanmasıyla″ bunun Ermeni devletini ortadan kaldıracağı konusunda, bunun için Azerbaycan’a birkaç Megaton gücünde nükleer bombaya sahip olması gerektiğini belirtti.
Grigoryan ″Olağan askeri bilgiler 40 bin km2 bir alana sahip ülkenin ortadan kaldırılması için, eğer hisleri bir tarafa bırakırsak, onlarca megatonluk nükleer bomba gerekli. Eldar Sabiroğlu’nun kendi silah depolarında böyle bir bombayı görmüş olması olasıdır. Eğer Ermenistan Nükleer Santralini ima ediyorsa, burada iki mesele açıkta kalmakta″ dedi. Grigoryan’a göre birinci mesele Azerbaycan’lıların bunu hangi silahla yapmaya hazırlandıkları. Uzman ″Belki de İsrail ve Kazakistan’dan tapona ayrılmış füzelerle″ demekte.
İkinci açıkta kalan mesele ise, her aklıselim insanın, Ermeni Nükleer Santralinin vurulmasının tüm sınır hattı boyunca milyonlarca insanın hayatına mal olacağı. Grigoryan ″Ermenilerden çok Türkler ölür. Artık İranlılar ve Gürcülere ilişkin de konuşmayalım.″ dedi. 
Azerbaycan basınına konuşan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Albay Eldar Sabiroğlu, “Ermenistan silahlı kuvvetlerinin işgaline son vermek öncelikli görevimizdir. Bu işgale son vermek fazla uzak değil. Çok yakın bir zamanda topraklarımızı işgalden kurtarmanın şahidi olacağız. Bu amaçla güçlü bir şekilde silahlandık. Artık düşmanın istenilen hedeflerinin vuracak düzeydeyiz.” dedi.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.