İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘AB hedefinden vazgeçmedik’

Türkiye’nin en büyük dış temsilciliği konumundaki yeni Berlin Büyükelçiliği törenle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Başbakan Erdoğan Türkiye’nin AB hedefinden vazgeçmediğini söyledi… Erdoğan “Dünyada önemli bir aktör olmaya devam eden Avrupa Birliği’nin Türkiye ile ilişkilerini de aynı şekilde stratejik bir bakış ışığında ele alması gerektiğine inanıyoruz. Birliğin genişleme sürecinin devam ettirilmesi suretiyle barış, huzur ve refahın daha geniş bir coğrafyaya yayılmasının sağlanmasını diliyorum. Türkiye AB’nin amacına ve başarısına inandığı için üyelik hedefinden vazgeçmedi” şeklinde konuştu.

DW.DE
Büyükelçiliğin açılışını Erdoğan yapacak
Berlin Büyükelçiliği kançılaryası salı günü Başbakan Erdoğan’ın yanı sıra çok sayıda davetlinin katılacağı törenle açılacak. Büyükelçilik, böylelikle tarihî bir arazi üzerine inşa edilen binada hizmet verecek. (29.10.2012)
Açılış törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve Alman mevkîdaşı Guido Westerwelle’nin yanı sıra siyasetçi, iş adamı ve sivil toplum örgütü temsilcilerinden oluşan çok sayıda davetli de katıldı.
Açılış töreninde konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Türkiye’nin AB hedefinden vazgeçmediğine vurgu yaptı. Erdoğan “Dünyada önemli bir aktör olmaya devam eden Avrupa Birliği’nin Türkiye ile ilişkilerini de aynı şekilde stratejik bir bakış ışığında ele alması gerektiğine inanıyoruz. Birliğin genişleme sürecinin devam ettirilmesi suretiyle barış, huzur ve refahın daha geniş bir coğrafyaya yayılmasının sağlanmasını diliyorum. Türkiye AB’nin amacına ve başarısına inandığı için üyelik hedefinden vazgeçmedi” şeklinde konuştu.
Konuşmasında göçmenlere de seslenen Başbakan “Burada, kalıcı olmaya, yerleşmeye, ev almaya, iş kurmaya karar verdiğiniz andan itibaren sizler artık buranın bir parçasısınız. Kesinlikle entegrasyon konusunda en ufak bir sıkıntınızın olmaması gerekir. Birliğinizi, beraberliğinizi, dayanışmanızı güçlü tuttuğunuzda Avrupa’daki en güçlü, en etkili, en dinamik toplum olacaksınız” ifadelerini kullandı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Almanya Başbakanı Merkel ile bir araya gelmesi bekleniyor.
©Deutsche Welle Türkçe
DW, BW/BÖ

Yorumlar kapatıldı.