İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tiflis’te Sayat-Nova’nın doğumunun 300. yılına yönelik bir konferans gerçekleştirildi

26 Ekim’de Tiflis Devlet Üniversitesi (TDÜ) Ivane Javakhishvili Salonunda Sayat-Nova’nın doğumunun 300. yılına yönelik bir konferans gerçekleştirildi. Aynı gün sabahleyin konferansa katılım amacıyla Gürcistan’da bulunan Erivan Devlet Üniversitesi (EDÜ) rektörü Aram Simonyan başkanlığındaki heyet Tiflis Sp. Gevorg Piskoposluk Kilisesini ziyaret etti.

Konukları Ermenistan’ın Tiflis Büyükelçisi  Hovhannes Manukyan, Ermeni Apostolik Kilisesi Gürcistan Diyakosluğu ruhani önderi Piskopos Vazgen Mirzakhanyan, ruhaniler, Ermeni toplumu ve elçilik temsilcileri karşıladılar. EDÜ rektörü kilise avlusunda bulunan Sayat-Nova’nın mezarına çelenk koydu. Piskopos Vazgen Mirzakhanyan riyasetinde bir Ayin-i Ruhani gerçekleştirildi.
Konferans öncesinde elçi Manukyan’ın da katıldığı TDÜ rektörü Aleksandr Kviatashvili ve EDÜ rektörü Aram Simonyan buluşması gerçekleşti. Buluşma katılımcıları daha sonra bir basın brifingine katıldılar.
Son yıllarda iki ülke arasında 3 kez gerçekleşen benzeri nitelikli konferansın  açılışında EDÜve TDÜ rektörleri yanısıra Ermenistan ve Gürcistan Yazarlar Birliği başkanları Levon Ananyan ve Maghvala Gonashvili, TDÜ Sosyal Bilimler Fakültesi dekanı Darejan Tvaltvaldze ve Prof. Dr. Zaza Aleksidze birer konuşma yaptılar.
EDÜ Ermeni Fililojisi Fakültesinden Dekan, Dr. Artsrun Avagyan, Ermeni Edebiyatı Kürsüsü Bşk. Prof. Dr. Samvel Muradyan, TDÜ Sosyal Bilimler Fakültesinden Doç. Dr. Namadi Bardaian, Şota Rustaveli Edebiyat Enstitüsünden uzman Zoya Tskhidaia konferansta Ortaçağın büyük aşık-şairi Sayat-Nova’nın hayatı ve eserlerine ilişkin sunumlar gerçekleştirdiler.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.