İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Erdoğan hangi yüzle Almanya’ya geliyor?

Çarşamba günü Erdoğan’ın Merkel ile görüşeceği saatte Alman başbakanlığı yakınlarında Kürt, Türk, Ermeni, Alevi, Arap, Asuri ve Ezidi kuruluşlar dev bir protesto mitingi düzenleyecek. Mitingi organize eden kuruluşlardan Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu Genel Sekreteri Ali Doğan “Ülkesinin cezaevlerinde 750 Kürt tutuklu açlık grevinin ölüm sınırında olan bir başbakan, Almanya’ya gelip resepsiyon veriyorsa utanmalı” dedi.

Türk Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan resmi temaslarda bulunmak için yarın ve Çarşamba günleri başkent Berlin’de olacak. Çarşamba günü Alman başbakanı Angela Merkel ile biraya gelecek Erdoğan’ı ise Türkiyeli göçmenler “Savaş değil barış, tek dil değil çok dil, tek millet değil çok millet, tek din değil çok din” sloganı ve pankartlarıyla karşılayacak.
31 Ekim günü saat 11.00’de Alman başbakanlık binasında mevkidaşı Merkel ile görüşecek Erdoğan’a yaklaşık 300 metre yakınında bulunan Brandenburg Tor (Kapısı) meydanında AABF, YEKKOM, ATİF, AGİF, DİDF, ÖDA, Arap-Alevileri Gençlik Birliği, TÜDAY ve FKE gibi değişik göçmen kuruluşları ilk kez biraya gelerek “Erdoğan’ı istemiyoruz” protesto mitingi düzenleyecek. Mitingte Yeşiller Eşbaşkanı Claudia Roth ve Sol Parti Grup Başkanı Gregor Gysi konuşma yapacak.
ALMANYA’NIN HER YERİNDEN OTOBÜSLER KALKIYOR
Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu (AABF) Genel Sekreteri Ali Doğan, miting hazırlıklarını yürüttükleri Berlin Cemevi’nde Erdoğan’ı neden istemediklerini ANF’ye anlattı. Mitingin hazırlıklarının bitmek üzere olduğunu bildiren Doğan “10 binden fazla insan bekliyoruz. Bu hafta içi olmasına rağmen çok ciddi bir rakam. Demokratik kitle örgütleriyle binlerce afiş ve bildiri hazırlıyoruz. Ciddi bir heyecan var. Erdoğan’ı Almanya’da gerektiği gibi karşılayacağız. Onu burada istemediğimizi ve buradan def olması gerektiğini belirteceğiz” dedi.
Miting için Almanya’nın her yerinden otobüslerin kalkacağını bildiren AABF Genel Sekreteri Ali Doğan, 31 Ekim günü Erdoğan’ın gerçek yüzünü Alman kamuoyuna teşhir etmeye çalışacaklarını ifade etti. Erdoğan’ın anti-demokrat olduğunu her yerde anlatacaklarını söyleyen Doğan, miting saatinde Erdoğan ile bir araya gelecek olan Alman başbakanı Merkel’e ise şu çağrıyı yaptı:
“MERKEL ERDOĞAN’A DOĞRU SORULAR YÖNELTSİN”
“Başbakanlığa mitingimiz 300 metre uzaklıkta. Atacağımız sloganlardan ve mitingden de Merkel zaten haberdar olacak. Sadece Merkel ve Alman hükümetine değil, bütün muhalefet partilerine de çağrımız olacak. Uzun yıllar boyunca Almanya’da da ilerici demokrat olarak tanınan Tayyip Erdoğan’ın gerçek yüzünün böyle olmadığını ve Suriye, Kürt ve inançsal azınlıklara karşı olan siyasetinde olan bütün yanlışlıkları vurgulayacağız.
Zaten AB’nin İlerleme Raporu’na bakıldığında Türkiye’nin durumu ortada. Biz tüm bunlara göre Merkel’den Erdoğan’a doğru sorular yöneltmesini istiyoruz. Ülkesinin cezaevlerinde 750 Kürt tutuklu açlık grevinin ölüm sınırında olan bir başbakan Almanya’ya gelip resepsiyon veriyorsa utanmalı. Çünkü demokratik bir ülkede Adalet Bakanı ve başbakan istifa etmek zorunda kalır. Böyle bir durum varken başbakanın elini kolunu sallayarak, sanki Türkiye’de her şey güllük gülistanmış gibi göstermesi büyük bir ayıptır.”
“ERDOĞAN, ALMANYA’DA DA BİR GETTO TOPLUMU YARATMAK İSTİYOR”
Erdoğan’ın her Almanya gelişinde krize neden olduğunu hatırlatan AABF Genel Sekreteri Ali Doğan, “Biz Almanların düşündüğü gibi Türkiye’deki sorunları buraya getirmek istemiyoruz. Ancak biz Almanlara; Erdoğan’ın burada bir getto toplumu yaratarak kendi Türk-İslam sentezini buraya taşımak istediğini vurgulamak istiyoruz” dedi. AKP hükümetinin Türkiyeli göçmenler üzerinde ağır bir baskısının olduğuna dikkat çeken Doğan, devamla şu hususlara dikkat çekti:
“AKP ve Gülen cemaatinin Almanya’da ciddi faaliyetleri var. Burada onlarca kuruluş ile okullar kuruyor. Ayrıca Milli Görüş ve Ülkü Ocakları’nın da ciddi çalışmaları bulunuyor. Alman toplumuna uyum sağlamayanlar bunlardır, bunları da kabul etmemiz lazım. Almanya’nın bunlara karşı bir eylem planı geliştirmesi lazım. Bu insanlar burada demokrasi istemiyor.”
Türkiye’deki farklı grupların bir araya gelmesinin kendilerini heyecanlandığını belirten AABF Genel Sekreteri Ali Doğan “Bu bizim için büyük bir başlangıç. Seneye birlikte en az 100 bin kişinin katıldığı bir miting yapmak istiyoruz. Orada seçimler öncesi Almanya taleplerimizi duysun. Almanya artık sadece istatistiklere bakıp da ‘Burada sadece 2 milyon 700 bin Türk yaşıyor’ politikasından vazgeçmeli. Çünkü bu kitle homojen değil, içinde ciddi bir Kürt ve azınlık kitlesi var” dedi.
Anf

Yorumlar kapatıldı.