İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Azerbaycan Ve Ermenistan Dışişleri Bakanları Paris’te Bir Araya Geldi

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan Fransa’nın başkenti Paris’te dün bir araya geldi.AGİT eş başkanları, taraflara anlaşmazlığın barış yoluyla çözümüne yönelik çabalarının devam ettirilmesi konusunda çalışmalarının devamını tavsiye etti.Görüşmede eş başkanların Kasım ayı içerisinde bölgeye yapacakları öngörülen ziyaret konularının da ele alındığı bildirildi.

***
Azerbaycan Dışişleri Bakanı Elmar Memmedyarov ile Ermenistan Dışişleri Bakanı Edvard Nalbandyan Fransa’nın başkenti Paris’te dün bir araya geldi.
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’ndan basına verilen bilgiye göre, görüşmeye AGİT Minsk Grubu eş başkanları ve AGİT Dönem Başkanı Özel Temsilcisi Anjey Kaspşik katıldı.
Görüşmenin ana gündemi olan Dağlık Karabağ probleminin çözümü konusundaki mevcut durağanlığı gidermek ve müzakerelere yeni ivme kazandırma adına geniş müzakereler yapıldığı bildirildi.
AGİT eş başkanları, taraflara anlaşmazlığın barış yoluyla çözümüne yönelik çabalarının devam ettirilmesi konusunda çalışmalarının devamını tavsiye etti.
Görüşmede eş başkanların Kasım ayı içerisinde bölgeye yapacakları öngörülen ziyaret konularının da ele alındığı bildirildi.
AGİT Minsk Grubu, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ sorununa barışçıl bir çözüm bulmalarını teşvik etme amacıyla, 1992 yılında kuruldu.  CİHAN

Yorumlar kapatıldı.