İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Yeni Güney Wales bölgesinin tasarısı siyasi ve moral önemli bir kazanım

Yeni Güney Galler bölgesi Eyalet Meclisi tarafından ″Dağlık Karabağ Cumhuriyeti ve Karabağ halkının kader tayini hakkına ilişkin″ tasarı siyasi ve moral önemli bir kazanımdır.


NEWS.am muhabirine açıklama DKC Cumhurbaşkanlığı Ofisi Enformasyon Dairesi Bşk. Davit Babayan’dan geldi. Babayan bunun Ermeni tarafının son 3 yıldaki en ciddi kazanımı olduğunu kaydetti.
Babayan, Yeni Güney Galler Bölgesinin sadece idari birim olmadığını kaydederek ″ Yeni Güney Galler bölgesi, modern Avustralya devletinin etrafında birleştiği temel taş oldu. Bu en yoğun nüfuslu, tarihi olarak en eski eyaletin DKC’nin bağımsızlığını tanıması çok önemli. Bunu DKC’nin bağımsızlığının sadece Avustralya’nın kalan eyaletlerinin değil, aynı zamanda dünyanın diğer ülkeleri tarafından tanınması takip edecektir″ dedi.
Babayan bu yöndeki çalışmaların hehangi bir histerik beyanat, gürültü olmaksızın, sakin koşullarda devam edeceğini belirtti.
NEWS.am daha önceki haberide Avustralya’nın Yeni Güney Wales (Galler) Eyalet Meclisinin bugün 25 Ekim’de Dağlık Karabağ Cumhuriyetinin bağımsızlığını ve halkının kader tayini hakkını tanıyan tasarıyı kabul ettiğini bildirdi. Eyalet Meclisinin kabul ettiği tasarıda ″Avustralya Hükümetine Dağlık Karabağ Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının tanınması ve Dağlık Karabağ ve yurttaşlarıtla Avustralya’nın ilişkilerinin derinleştirilmesi″ çağrısında da bulunulmakta.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.