İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Mesih’in Gelişini Bekleyen Bakireler

Mesih’i bekleyen bakirelerin toplumu okuduğumuza göre çok eski bir -kadim bir kilise-  değildir. Ancak Mesih’in gelişine hazır olmağa kurulmuş yeni bir bakirelik kilisesidir. Bakire,  temiz bir imanlı demektir… Sevgili Süryani anneme sesleniyorum,  ilerde sana ve senin zürriyetine karşı büyük saldırılar edilecek ama beden ölümünden hiç korkma! Fakat günah işlemekten şimdi korkup kendimizi Mesih’in kanında temizleyelim! Çocuklarını öldüren o tilki ruh, tekrar diriliyor ve ayni o ruh yine sana ve senin zürriyetine saldıracak, fakat korkmayınız! Kralınız Mesih, bu sefer tilki ruhlara son verecektir! Ve her gün dua ettiğimiz dua: Ey göklerde olan Babamız, senin iraden olsun ve senin Melekûtun gelsin gerçekleşecektir!

***
Ben Melki Tekin Turabdin ‘nın Enhil köyünde doğdum, Köyümde bana Melke Nisa diyorlar çünkü dedemin adını aldım. Enhil köyünde beni doğuran ebaveynlerden iyi bir terbiye aldım.. Enhil’deki ilkokulu ve
Süryanice Okulu okuduktan sonra hemen İstanbul’a gittim.
Ben Melki Tekin Turabdin ‘nın  Enhil köyünde doğdum, Köyümde bana Melke Nisa diyorlar çünkü dedemin adını aldım.  Enhil köyünde beni doğuran ebeveynlerden iyi bir terbiye aldım. Enhil’deki ilkokulu ve Süryanice Okulu okuduktan sonra hemen İstanbul’a gittim.
İstanbul’a geldiğimde aşağı yukarı 13-14 yaşındaydım ve İstanbul da Sayın İbrahim Eğo’nun hazır giyim atölyesinde çalıştım ve sonra Meyser adında ilk ustasında çalıştım ve böylece hazır giyim sanayinin ustalığına geldim. Bir kaç ay bir ailenin yanında kaldıran sonra, Enhilli genç bekârların yanına gittim. İstanbul un çeşitli semtlerinde: Kumkapı, Beyazit, Tarlabaşı, Yenişehir, Kurtuluş ta yaşadım; aşağı yukarı 5 yıl kaldım.
 İSTANBULDA SENİ ETKİLEYEN OLAYLARDAN ANLATABİLİR MİSİN?
 Beni en çok etkileyen olay, benle Aziz Karataş Yenişehir’de otururken Mesih’in Gelişinden ve gelecek gazaptan ve günahın kurtuluşundan söz eden imanlı Süryani kardeşlerdi! Mesih tekrar gelirse, bütün Hıristiyanları değil yalnız onun seçmiş olduğu insanları melekûtuna alacaktır diye beni çok etkiledi.  Bu etki benim hayatımın arzularımı değiştirmeğe başladı ve Kutsal kitabı artık kendim için okumaya başladım. Çünkü o yıllarda gençlik şehvetlerine varırken beni günahın uykusundan uyandıran bu kardeşlere çok müteşekkirim. Rab gelinceye kadar imanlarında sadık kalmalarını dilerim.
İSVİÇREYE NE ZAMAN GELDİN?
İsviçre’ye takriben 19 yaşındayken geldim ve bir kaç sene işçi olarak çalıştıktan sonra evlendim ve 8 çocuk babası oldum ve sonra Terzilikle ilgili işyeri aldım ve bu işin yanında,  düğüne, festivale layık bayan elbise satış mağazamız da vardır.
İsviçre’ye gelirken imanlı bir toplumun arasına katıldım ki henüz İstanbul’dayken onlarla temasım olmuştu. Diyebilirim ki onların vasıtasıyla kendi kendimi tanıdım ve imanımda pekiştirdim. İmanda kuvvetlenmek için haftada 3 kez toplantılarımız oluyor ve bu toplantılarda,  her imanlı aldığı ışığı söyleyebilir. Bu imanlıların toplumu eski bir kuruluş değildir; aşağı yukarı 100 yılı olmuştur. Bu toplumun öğretişi yayan ilk kardeşler, her imanlı, kendi ışığını şamdan üzerine yakmasına öğretmişlerdir. Bu demektir ki her imanlı mikrofona gidip kendi nurunu diğer imanlılarla paylaşma imkânına sahiptir. Böyle bir imanlı bakirelik sıfatına ve çağrısına kavuşabiliyor!
MESİHİN GELİŞİNİ BEKLİYEN BAKİRELER NE DEMEKTIR 
Mesih’i bekleyen bakirelerin toplumu okuduğumuza göre çok eski bir -kadim bir kilise-  değildir. Ancak Mesih’in gelişine hazır olmağa kurulmuş yeni bir bakirelik kilisesidir. Bakire,  temiz bir imanlı demektir. Bakirelik kuruluşu diğer kadın kiliselerden değişiktir. Çünkü her bakire kendi ışığını-  kandilini -yakma öğretişine sahiptir. Bundan dolayı bakirelik çağrısına gelen Hıristiyanlara ne mutlu!  Ama akıllı davranan bakirelere daha da ne mutlu! Bunlar henüz inayet kapısı kapanmadan güveyi’nin düğüne girerler! Mat.25:10  Mesih, inayet kapısını önümüzde kapatırsa, artık ne kadar tövbe etsek, ağlasak ve pişmanlık duysak bile hiç faydası yok! Bundan dolayı bugün Mesih’in sözünü yüreğimizde yer verebilsek, bir kaç yıl sonra bu söz semere veren bir ağaç gibi içimizde olduğunu ve gittikçe büyüdüğünü kendimiz fark edeceğiz ve Rab Mesih bedenimizde de gittikçe izhar olunacak!
Her kilisede birinci ve ikinci sınıf imanlılar olduğu gibi, bakirelerin toplumunda da akıllı ve akılsız bakireler vardır.
SÜRYANİ ORTODOX KİLİSESİ NASIL GÖRÜYORSUN?
Süryani kilisesi benim annemdir! O olmasaydı ben doğmazdım. Ben küçükken onun sütünü içtim ve Onun vasıtasıyla okuduğum ve öğrendiğim kutsal yazıları için çok müteşekkirim!  Zaten insan küçükken ne öğrendiyse, büyüyünce meyvesini verir. Çocuğu tutması gereken yola göre yetiştir, Yaşlandığında o yoldan ayrılmaz. S.M.22:6. Esas küçükken kutsal yazıları okuyan hikmetli olabileceğini okuyoruz. 2.Tim.3.15
Ara sıra İsviçre’deki Süryani kiliselere gidiyorum. İsviçre’deki papazlarla iyi temaslarım vardır, cenaze ve taziye zamanında Süryani kardeşlerime Rabbin sözü vermeğe çağrılıyorum
Benim Mesih’e olan yalvarışım,  Süryani milletime şimdi uyanmalarıdır!
Bizi günah uykusundan uyandıran çobanlara ne mutlu! Çünkü uyanık kalamayan bir Hıristiyan, çevredeki karanlık ruhlardan hemen etkilenir! Bilhassa Avrupa da!
Süryani kilise küçük hayatımda iyi bir temel bıraktı. Bu temel üzerinde bazılarımız altın, gümüş ya da değerli taşlarla, bazılarımız de tahta, ot ya da kamışla inşa ediyor. Herkes  http://www.aydinlikgazete.com/s nasıl inşa ettiğine dikkat etsin. Bir kimsenin inşa ettiği ateşe dayanırsa, o kimse ödülünü alacak.  Yaptıkları yanarsa, zarar edecek. Kendisi kurtulacak, ama ateşten geçmiş gibi olacaktır. İzzetli kurtuluş ödül almaktır!
Bu son zamanlarda Süryani kilise,  imanda zayıfladığından dolayı günah hayatı çoğaldığını ve sürünün içinde boşanmalar olduğunu görüyorum. Bu küçük sürü’nün çobanları daha da bilinçli olarak gıda alıp ve sürüye vermelerini beklerim. Tabi ki Mesih’i seven çoban Ondan gıda alır ve sonra verebilir. Kilisenin başı olan Melihle ve Onun Ruhu ile sürekli irtibat bağlılığımız olmalıdır!
SON ZAMANDAN BAHSEDİYORSUN ACABA DÜNYANIN SON ZAMANLARA YAKLAŞTIK MI?
Evet yaklaştık!  Son zamanlarla ilgili Rab Mesih,  Peygamber Daniel kitabini okumamızı istiyor! Mat.24.15 Bu zamandaki Irak ve bati devletlerin savaşı Daniel Peygamber binlerce yıllardan önce görmüş ve savaşı söyle açıklıyor:
Ben (Daniel)  ulay ırmağı yanında idim (şimdiki Irak memleketindeydi) işte ırmağın önüne bir koç durmakta idi ve iki boynuzu vardı… koçu garba (Suriye’ye) ve şimale (Irana) ve cenuba (Kuveyt’e)  doğru tos vurmakta gördüm ve onun önünde hiç bir hayvan duramadı ve onun elinden kurtaran yoktu ve dileğine göre yaptı ve kendini büyüttü.
Ve ben düşünmekte iken işte bütün yeryüzü üzerine batıdan bir er geç geldi ve ayağı yere dokunmuyordu. Ve ergecin gözleri arasında göze çarpan bir boynuzu vardı. Ve ırmağın önünde durmakta olduğunu gördüğüm iki boynuzu olan koçun yanına geldi ve onun üzerinde kuvvetinin şiddetiyle seğirtti ve koçun yanına yaklaşmakta olduğunu gördüm ve ona karşı kudurdu ve koçu vurup iki boynuzunu kırdı ve koçta onun önünde durmağa kuvvet yoktu.
Anla ey âdemoğlu, çünkü bu rüyet sonun vaktinden ötürüdür ve bana dedi: İşte gazabın son vaktinde ne olacağını ben sana bildireyim; çünkü sonun MUAYYEN vakti içindir. Gördüğün iki boynuzu olan koç Medya ve Fars krallarıdır. ( bugünkü Irak memlekettir)  Ve o killi ergec Yunan ili kıralları. (Batı devletler) ve gözleri arasında olan büyük boynuz birinci kırandır (ABD) Dan.8:2-20
Sevgili kardeşler, bu rüyet gerçekleşmiş ve yerine gelmiş dünya hayati olduğunu hepimiz gördük ve diyebiliriz ki dünyamızın sonu buraya kadar geldi!
Diğer arta kalan son dünya zamanımızı bu rüyetten takip edebiliriz: Birinci kral kırılmış ve yerine dört boynuz çıkmış olana gelince, o milletten dört krallık çıkacak, fakat onun kuvvetinde olmayacaklar. Ve onların krallığının son vaktinde günahkârlar ölçülerini doldurunca, sert yüzlü ve bilmeceler anlayan bir kral çıkacak. Ve onun kuvveti büyük olacak, fakat kendi kuvvetiyle değil ve şaşılacak surette haram edecek ve işi iyi gidecek ve istediğini yapacak ve zorlu adamları ve mukaddes kavmi helak edecek. Ve siyasetiyle elinde hileyi başaracak ve kendini büyütecek…. fakat kendisine el dokunmadan kırılacak. Dan.8.22-27
Hali hazır dünya, göze çarpan boynuz denilen birinci kralın hâkimiyeti altındadır. Bu kral yani ABD kırıldıktan sonra Hıristiyan kavmin helaki yaklaşacaktır! Hem de inayet kapısı akıllı bakirelerin arkasında kapanmış olabilir. Bundan dolayı henüz gündüzken birbirimizle çalışalım. Ve Mesih’in krallığını içimizde büyütelim!
YAKINDA MESİH DÜNYAMIZA TEKRAR GELECEK Mİ?
 Evet, İsa Mesih yakında bu dünyaya tekrar geleceğini şüphesiz inanıyorum ve bu dünyayı hükmetmeğe başlamadan; önce kendi evi olan Hıristiyan kavmini tasfiye edip hükmedeceğini 1.Petr.4.17 de okuyoruz.
Özellikle onun kavminde mesuliyet almış hizmetçilerden hesap isteyecektir. Efendisinin muradını bilen ve hazırlık yapmayan hizmetçilerin vay başına! Luk.12.47. Doğrusu Rab İsa onları işkence edicilerin eline verecektir. Mat.18.34.
RAB MESİH HRİSTİYAN KAVMINI NASIL TASFİYE EDIP HÜKMEDER?
Şu anda iyi bir zaman içindeyiz, yani bütün Hıristiyanlar üzerinde ve dünya üzerinde Rabbin inayeti vardır, fakat bu inayet kapısı İncil’de okuduğumuz gibi akıllı bakirelerin arkasında kapanıyor (Mat.25.10) ve artık inayetsiz bir zaman başlayacak ki buda belirli bir müddet içindir. İşte bu inayetsiz zamanda kalan Hıristiyanlar dünya milletlerinin rejiminden işkence edilecekler ve böylece Rab kendi kavmini tasfiye edip hükmedecektir! Tabii ki bu inayetsiz zamanda birçok Hıristiyanlar deneyime girecekleri için birbirlerinden kızıp nefret edecekler ve dünya rejimine kendilerini teslim ettirecekler Mat,24.10.
 DÜNYA REJİM’İ HRİSTİYANLARA NASIL İŞKENCE VERİR?
Kutsal kitap bize berrakça gösteriyor ki son zamanlarda denizden yani milletlerden on boynuzlu, yedi başlı kızıl renkli bir canavar yani bir rejim çıkacak ve bu canavar Kutsallarla savaşıp onları yenmesine izin verildi. Canavar her oymak, her halk, her dil, her ulus üzerinde yetkili kılındı. Yeryüzünde yaşayan ve dünya kurulalı beri boğazlanmış Kuzu’nun yaşam kitabına adı yazılmamış olan herkes ona tapacak.  Dünya rejimi Hıristiyanların İmanına karşı savaşacak Vah.13,7 ve hatta imanını inkâr etmeyen bir Hıristiyan onunla alış veriş yapılmayacak ve ona çok işkence ve eziyet edilecek!
Yine Daniel kitabında okuyoruz:’ krallığı mukaddeslerin edindikleri zaman gelinceye kadar onları yendi. Dan.7:22’
Tekrar Vahi kitabında Bab 13,4 te okuyoruz:’Canavara -rejime secde kıldılar ve ona büyük şeyler ve küfürler söyleyen ağız verildi ve ona kırk iki ay işlemeğe salahiyet verildi… Mukaddeslerle cenk etmek ve onları yenmeğe ruhsat verildi.
Matta 24:7den okuyoruz:’…çünkü bunların vaki olması gerektir; fakat daha sonu değildir savaşlar olacak… O zaman sizi sıkıntıya koyacaklar ve öldürecekler ve benim ismimden ötürü bütün milletler sizden nefret edecekler… Ancak sona kadar dayanan kurtulacaktır. Bütün milletler dünya rejimi damaktır.
 Mesih’in imanı uğruna ölümü seçen, kısa bir süre sonra dirilir ve yazıldığı gibi bin yıl Melihle saltanat sürer! Vah.20,4. Fakat beden ölümünden korkup imanını inkâr eden tabi ki milletlerle yaşar, ama çok kısa bir süre sonra ebedi ölüme gider! Vah. 14.9-10. Şimdiden Mesih’te ölmeği ve sonra dirilmeği seçelim!
ÇOK SULAR ÜZERINDE OTURAN BÜYÜK FAHİŞE KADIN NE DEMEK?
Fahişe kadının üzerinde oturduğu sular; milletler kavimler ve dillerdir. Ve gördüğün on boynuz ve canavar, fahişe kadından nefret edecekler; onu perişan ve çıplak edecekler… Çünkü Allahın sözleri itmam oluncaya kadar kendilerinin kiralığını canavara vermeği onların yüreğine koydu.Vah.17:16-17.
Kısa bir sözle bu kadın hem Allah’la ve hem de dünya ile dostluğunu sürdüren Hıristiyanlık âlemidir! Tabi ki başta Romalı kilise olsun ve sonra diğer kiliseler olsun vesaire. Velhasıl kutsal kitaba bize berrakça söylüyor: Ey fuhuş işleyenler, bilmiyormuşsunuz ki dünyaya dostluk Allaha düşmanlıktır? Kim Dünyaya dost olmak isterse, kendini Allaha düşman eder. Yak.4,4. ! Rab Mesih dedi ki tatsız tuz ayakaltında çiğnenmelidir Mat.5,13 Bundan dolayı bu fahişe kadın’ı çiğnenmekten başka bir şeye yaramaz! İki erkekle yatan kadının sonu ölümdür!
(burada kendi hayatimizi imtihan ettiğimizde onu temizlemek için işsiz kalmayacağız!) yani fahişelik hayattan kendimizi temizleyeceğiz! Ve tek efendimize kulluk etmekten lezzet bulacağız! Mambona kulluk etmeyelim ancak onun aracılığıyla kendimize dostlar yapalım ki o tükendiği zaman ebedi konuklara gidelim!
GÜNEŞLE GİYİNMİŞ KADIN NE DEMEKTIR?
Güneşle giyinmiş bir kadın, ruhani anlamda Melihi giyinmiş bir kilise damaktır. Çünkü yücelerden doğan güneş, Melihi temsil eder Lük.1.78. Dünyanın ışığı ve nuru Mesih tır Yuh.8,12. Ve bu kadının başı üzerinde on iki yıldızdan tacı vardı ki Hıristiyanlığı yayan on iki şakirt de ondan çıktığı için başına taçtırlar. Tabii ki ruhanice kadın kilise anlamıdır. Efes.5.23 -32. Bu kadın gerçek Hıristiyanların annesi temsil ediyor. Ve hatta Hıristiyanlıktan önceki olan Allah kavminin yani İsrail’in on iki sıpt’ı da bu milletten çıktığı için başına taçtır. Bu kadın dünya üzerinde diğer Hıristiyan ülkeler gibi savaşmadı ve kendine hükümet kurmamış bundan dolayı ay yakaları altındadır. Bu kadının üzerinde araştırmak çok faydalıdır! Çünkü okuyoruz ki bu kadının bir çocuğu milletler arasında yaşarken
onlara demir çomakla gıda verdikten sonra Rabbin tahtına alındı (bu alınış yakında akıllı bakirelerle vuku bulacak) sonra kadın kartal aracılığıyla çöle kaçıyor ve Ejder onun soyundan geriye kalanlarla Tanrı’nın buyruklarını yerine getirip İsa’ya tanıklıklarını sürdüren (Orthodox. Katolik. Protestan alemine) savaşmaya gidiyor Vah.12:17 Her şeye kadir Rab, bu ejderin mukaddeslerine karşı savaşını önceden gördü ve kullarına vaki olmadan önce bildirmektedir! İşte bu olaylardan sonra Rab Mesih ve onunla beraber olanlar göğün bulutları üzerinde kudretle ve BÜYÜK İZZETLE gelecekler ve bütün milletlerin rejimi denilen ejder mukaddeslere ne ettiyse ona daha fazla edilecek! Bu krallar döneminde Göklerin Tanrısı hiç yıkılmayacak, başka halkın eline geçmeyecek bir krallık kuracak. Bu krallık önceki krallıkları ezip yok edecek, kendisiyse sonsuza dek sürecek.  İnsan eli değmeden dağdan kesilip gelen taşın demiri, tuncu, kili, gümüşü, altını parçaladığını gördün. Ulu Tanrı bundan sonra neler olacağını krala açıklamıştır. Düş gerçek, yorumu da güvenilirdir.›› Dan.2:45
SON ZAMANDA SÜRYANİ HRISTİYAN MİLLETİNE NE OLACAK
Son savaş zamanda Melihin ismini taşıyan gerçek Süryani millet, kendi Melihini inkâr atmasın! Ancak uykusundan kendi mirasına uyansın! Bu küçük millet kim olduğunu kendi kendini görecek, yalnız bu millet değil, bütün dünya insanları son netice’ye geldikleri için herkes kim olduğunu kendini görmek zorunda olacaklar! Canavar kim olduğunu, fahişe kadın kim olduğunu, güneşle giyinmiş kadın kim olduğunu, alınan çocuk kim olduğunu ve akıllı bakireler kim olduğunu ve akılsız bakireler de kim olduğunu kendilerini tanıyacaklardır!
Dünya üzerinde ilk çıkan canavar (krallık) aslana benziyordu ve kartal kanatları vardı. Biz bu krallıktan arta kalmış bir parçasıyız. Dan.7,4 te okuyoruz: “ Birinci krallık aslana benziyordu, kartal kanatları vardı. Ben bakarken kanatları koparıldı, krallık yerden kaldırıldı, insan gibi ayakları üzerine durduruldu. Ona bir insan yüreği verildi.”   Ve şimdiye kadar bize insanlık yüreği verildi. Ama her şeye kadir Rab Allah imiz,  son zamana mahsus tekrar milletimize bu kartalın iki kanadını verecek!
  Bu kartal daha da dikkatli ve bilinçli çalışmalar yapacağını ümit ederek bekliyorum. ! Evet, şimdiden görüyorum ki Rab, Süryani kartalı uyandırmağa başlamıştır. Bu kartal (sivil kuruluş) milletini toplasın ve onu ejder denilen eski yılanın önünden kendi çöl toprağına götürsün diye şimdi bile uyandığını görüyorum.
Sevgili Süryani anneme sesleniyorum,  ilerde sana ve senin zürriyetine karşı büyük saldırılar edilecek ama beden ölümünden hiç korkma! Fakat günah işlemekten şimdi korkup kendimizi Mesih’in kanında temizleyelim! Çocuklarını öldüren o tilki ruh, tekrar diriliyor ve ayni o ruh yine sana ve senin zürriyetine saldıracak, fakat korkmayınız! Kralınız Mesih, bu sefer tilki ruhlara son verecektir! Ve her gün dua ettiğimiz dua: Ey göklerde olan Babamız, senin iraden olsun ve senin Melekûtun gelsin gerçekleşecektir!
 Melki Tekin

Yorumlar kapatıldı.