İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Soykırım Anıtı / Birlik Ve Dayanışma Grubu Paris Notları

Bildik iki gün, yeni dostlar.. Soykırım Anıtı’nın başında idik yeniden.  GOMIDAS’ın o hüzün dolu bakışlarının altında ezildik gibi yeniden.1915 soykırımında katledilen, yok edilen Ermeni kardeşlerimiz, vatandaşlarımız için saygı duruşunun ardından kısa bir konuşma yapıldı. BİRLİK DAYANIŞMA GRUBU adına çelengimiz konuldu.. Yaklaşık üç saat kadar anıtın başında idik..

***
Bildik iki gün, yeni dostlar..
SOYKIRIM ANITI’NIN başında idik yeniden.
GOMIDAS`ın o hüzün dolu bakışlarının altında ezildik gibi yeniden.
Orada da konuştuk, Gomidas`ın bu hüzünlü anıtından etkilenmemek mümkün değil.
GOMIDAS`in koşarak gittiği Kütahya ve çevresinde sonradan Çankırı’da gördükleri karşısında içine düştüğü ruh halini yüzünden okuyabilirsiniz.
Heykelin yan tarafında kız çocuğunun yüzünde ayni hüzün bir de korku eklenmiş.
Evet, aslında David Erevantzi tarafından yapılan bu heykel her şeyi o kadar güzel anlatıyor ki, size sadece susmak kalıyor arkadaşlar..
Susup bakıyorsun bir süre..
Paris`den dostlarımız katıldı, Nuray Bayındır , İrfan Dayıoğlu , Sami Kızıltan , İbrahim Yalçın, Cabir Hasan, Daniel ve su an ismini hatırlayamadığım başkaları..
İsviçre’den Haydarlar, Züber ve biz,
Almanya’dan Şükran Atay’lar, SOYKIRIMI Karşıtları DERNEGI başkanı Ali Ertem ve ailesi, Hollanda’dan Songül arkadaşlarımız, dostlarımız..
Sevgili Engin ERKİNER de bizi yalnız bırakmadı, sağ olsun…
1915 soykırımında katledilen, yok edilen Ermeni kardeşlerimiz, vatandaşlarımız için saygı duruşunun ardından kısa bir konuşma yapıldı. BIRLIK DAYANISMA GRUBU adına çelengimiz konuldu.. Yaklaşık üç saat kadar anıtın başında idik..
Topluluğun, dostların fikri yine ortak oldu;
“..BU ÜLKEDE 1915 SOYKIRIMI LANETLENMEDIKCE SÖYLENMIS HER SÖZ EKSIK KALIYOR, KALACAK…”Mehmet Çek/BIRLIK DAYANISMA
   

Yorumlar kapatıldı.