İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

AGBU Genel. Başkanı: Diaspora Ermenistan’a yeterli yardımı etmiyor

Diaspora Ermeni yerleşim birimleri asimilasyon  ve güç kaybı tehlikesiyle karşı karşıya…87. Genel Kurulu esnasında AGBU Genel başkanı Berc Sedrakyan, 1 milyon Ermeni’nin yaşadığı ABD’de Ermeni toplumunun sadece 10 bini Ermeniler yararına düzenlenen etkinliklere aktif katılmakta. Düzenlenen etkinlikler esnasında Diaspora yıllık 10-12 milyon dolar toplayabilmekte ki bu yetersiz. B. Sedrakyan, Diaspora’da yaşayan 7 milyon Ermeni’nin  her birinin yıllık 25 dolar bağışlaması durumunda yıllık 100 milyon dolar toplanacağını kaydetti.

***
Diaspora Ermeni yerleşim birimleri asimilasyon  ve güç kaybı tehlikesiyle karşı karşıya. Beyanat bugün 20 Ekim’de yeni açılan Etchmiatsin  «Vaçe ve Tamar Manukyan» Eski Elyazmaları Matenadaran Binasında devam eden Ermeni Genel Hayri Birliği (AGBU) 87. Genel Kurulu esnasında AGBU Gn. bşk. Berc Sedrakyan’dan geldi.
Sedrakyan’ın ifadesiyle 1 milyon Ermeninin yaşadığı ABD’de Ermeni toplumunun sadece 10 bini Ermeniler yararına düzenlenen etkinliklere aktif katılmakta. Düzenlenen etkinlikler esnasında Diaspora yıllık 10-12 milyon dolar toplayabilmekte, ki bu yetersiz. B. Sedrakyan, Diaspora’da yaşayan 7 milyon Ermeninin  her birinin yıllık 25 dolar bağışlaması durumunda yıllık 100 milyon dolar toplanacağını kaydetti. Toplanan meblağların düşük düzeyi, Sedrakya’ın kanaatince ABD ve Avrupa’daki Ermeni lobi kuruluşlarının etkisini de azaltmakta.
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.