İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Vatikan’dan Suriye’ye özel heyet!

Hristiyan aleminin ruhani lideri Papa 16. Benedikt, Suriye’nin başkenti Şam’a başpiskopos ve kardinallerden oluşan bir heyet gönderme kararı aldı. Papa adına açıklama yapan Kardinal Tarcisio Bertone, ’Suriye’de oynanan trajediyi, bir kenara çekilerek izleyemeyiz’ dedi.

Vatikan radyosuna dün akşam açıklama yapan Kardinal Tarcisio Bertone, Papa’nın Suriye halkıyla dayanışma içinde olduğunu göstermek için önümüzdeki hafta Şam’a bir heyet göndereceğini söyledi.
Suriye’de Mart 2011’den bu yana kanlı çatışmaların yaşandığını hatırlatan Bertone, “Suriye’de yaşanan trajediyi, bir kenara çekilerek daha fazla izleyemeyiz” dedi.
Papa 16. Benedikt’ın “Suriye’ye heyet gönderme” görüşünün tüm kardinaller tarafından olumlu karşılandığını belirten Kardinal Tarcisio Bertone, heyetin önümüzdeki hafta Suriye’ye hareket edeceğini söyledi.
Papa’nın Suriye’ye göndereceği heyette, Başpiskopos Laurent Monsengwo Pasinya, Vatikan Mezhepler Arası Diyalog Temsilcisi Jean-Louis Tauran, New York Başpiskoposu Timothy Dolan ve Vatikan’ın Dışişleri Bakanı Dominique Mamberti olacak.
Suriye’de Esad rejimi ve muhalifler, Kurban Bayramı’nda ateşkes konusunda ise olumlu görüş belirttiler.

Yorumlar kapatıldı.