İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Cemaat Kiliselere de göz koydu!

Eruh Merkez Dıh Mahallesi’nde bulunan Surp Astadvadzin Kilise’sinin bulunduğu alan Fethullah Gülen Cemaati bünyesindeki bir okul inşaatı için satın alınmak isteniyor.Toprak altında kalan kiliseyi hiçe sayıp alanın bir tarihi değeri olmadığını iddia ederek Cemaat Okulu inşa etmek istiyorlar. Kaymakam’ın desteğini alan Cemaat, Kültür Bakanlığı’ndan aldığı “Böyle bir Kiliseye dair kayıt yoktur” envanteri ile yapacakları okul inşaatını haklı gösterme gayretinde.

Tüm çabalarına rağmen halkın ve BDP’li Belediye Encümenleri’nin itirazı üzerine kiliseyi yıkıp okul yapmaya çalışan Cemaat; Belediye encümeninde bulunan iki AKP’li ve mahalle muhtarının desteği ile bu okulu yapma niyetinde.
Belediye’nin resmi kayıtlarında Kilise alanı “yeşil alan” olarak geçiyor. Kilise’nin tüm kamuoyu tarafından bilinmesine ve her Nisan ayının 10’unda mum yakma ve ibadet ayinlerinin bu Kilise’de yapılmasına rağmen Cemaat ve Kaymakam bunları görmezden gelerek okulun inşaatı hakkındaki ısrarlarını sürdürüyor.
Kilise’nin toprak altında kalan kısmında hala oda ve Kilise duvarları mevcut; yani o alanın tarihi eser kazı alanı olması gerekiyor. Buna rağmen Kültür Bakanlığı’nın böyle bir yer yok tebligatıyla cesaret alan Cemaat ve Kaymakam kilisenin yıkımı için gün sayıyor.
Aykırıdoğrular

Yorumlar kapatıldı.