İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

‘Ermeni Kamuoyu ve Basını Rahatsız’

Amerika’daki Türk Sivil Toplum Kuruluşları temsilcilerinden – ATAA,ASA,PAX Turcica- ortak çalışma sonucu yapılan karalamalara anında cevap verilmesinden dolayı Ermenilerin rahatsızlık duyduklarını belirterek, Amerikan Ermeni Assemblesi yıllık toplantısında, Hyatt CEO’su, Mark S. Hoplamazian’in,Türkiye aleyhine konuşma duyumu üzerine acilen tepki mektubunu Hyatt Grubu Başkanı Thomas J. Pritzker’e gönderilmesi üzerine Ermeni basının konuyu ele aldığını dile getirdi.

***
TADF Başkanı Çınar, “Türk Toplumu Anında Cevap Veriyor”
Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali Çınar, yakın zamanda Türkiye’yi karalamaya çalışanlara karşı tepkilerini aninda ortaya koyduklarını belirtti.
Troy şehrinde Ermeniler’in baskıları sonucu sözde Ermeni soykırımı anıtı yapılması konusunda TADF ve ATAA olarak tepkilerini koyduklarını belirten TADF Başkanı Çınar,yakın zamanda Belediye Başkanı Lou Rosamilia ile görüşeceklerini açıkladı. Başkan Çınar, Ermeniler’in her alanda Türkiye aleyhine saldırmaya çalıştıklarını belirterek, “Amerika’daki Türk toplumu olarak her konuda vakit kaybetmeden tepkimizi göstermeye devam edeceğiz” dedi.
Ayrıca, geçen hafta Y92 tarafından düzenlenen sokak fuarındaki Ermenistan standında, Türkiye’nin güneydoğusunun sözde Kürdistan ve doğusunun Ermenistan olarak gösterildiğini tespit ettiklerini belirten Çınar, bu konuda Y92 yetkilerine üzüntülerini ilettiklerini belirtti.
Ermeni Kamuoyu ve Basını Rahatsız
Amerika’daki Türk Sivil Toplum Kuruluşlari temsilcilerinden – ATAA,ASA,PAX Turcica- ortak çalışma sonucu yapilan karalamalara anında cevap verilmesinden dolayı Ermeniler’in rahatsızlık duyduklarini belirterek, Amerikan Ermeni Assemblesi yıllık toplantisinda, Hyatt CEO’su, Mark S. Hoplamazian’in,Türkiye aleyhine konuşma duyumu üzerine acilen tepki mektubunu Hyatt Grubu Başkanı Thomas J. Pritzker’e gönderilmesi üzerine Ermeni basının konuyu ele aldığını dile getirdi. TADF Başkanı Çınar, bu konuda şirket temsilcilerinden Rena Reiss’un kendileri ile iletişim kurduğunu belirterek, Hyatt CEOsu’nun etik olarak yaptığı yanlış var ise soruşturma açılacağını dile getirdiğini söyledi.
Başkan Çınar, geçen haftalarda New York Times Gazetesi’nde Frank Jacbos ve Parag Khanna imzalı Yeni Dünya Haritası yazısında, Türkiye’nin parçalanacağı ve sözde Kürdistan içerikli harita sunduklarını belirterek,bu konuda da gerekli tepkimizi ve resmi yazılarımızı New York Times üst yönetimine ilettik dedi.
Amerika’daki medya organlarının Türkiye’yi karalayan ve politize olmuş konulara girmelerinin tarafsızlık ilkelerini cignedigini belirterek, bu konuda kendimizi daha iyi anlatmamız gerekiyor dedi.
Başkan Çınar,New York’ta önemli Amerikan medya kuruluşlarına Türkiye’yi  tanıtım amaçlı bir resepsiyon düzenleyeceklerini belirtti.

Yorumlar kapatıldı.