İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hyatt’ta diyaspora kavgası


Dünyanın en büyük otelcilik zincirlerinden Hyatt’ın CEO’su Hoplamazian Ermeni diyasporasının sesi oldu. Türk ve Azeri diyasporası Hyatt’ın patronuna “CEO’nuz lobi yapıyor” uyarısıyla mektup yazdı


Dünyanın en büyük otel zincirlerinden Hyatt Otel ABD’de bir skandala imza attı. Hyatt’ın CEO’su Mark Hoplamazian yürek hoplatacak bir propaganda kampanyası başlattı. New York taksi projesinde Karsan’a karşı lobi yapan, Türk Hava Yolları reklamlarında oynadığı için NBA’in yıldızı Kobe Bryant’ı protesto eden Ermeni diyasporasını yanına alan Hoplamazian, aşırı milliyetçi Ermeni partisi Taşnaklar’ın yayını olan California Currier’e Türkiye’ye hakaretler içeren bir makale yazdı. Bunun üzerine Türk ve Azeri diyasporası harekete geçti. ABD’de bulunan ve 500 bin Türk’ü temsil eden Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF), Türk Amerikan Dernekleri Asamblesi (ATAA), Azeri Amerikan Konseyi (AAC) ve Amerika Azerbaycan Cemiyeti (AAC) Hyatt’ın milyarder patronu Thomas J. Pritzker’e bir mektup gönderdi. 

NE SIFATLA KONUŞUYOR? 
Dört dernek mektubunda, Hoplamazian’ın 22 Eylül’deki Amerika Ermeni Asamblesi’nin (AAA) 40. yıl galasında Hyatt yöneticisi unvanıyla konuştuğunu belirterek, “Hoplamazian, aynı zamanda sözde Ermeni soykırımı eğitimi veren ‘Tarihle ve Kendimizle Yüzleşmek’ adlı kuruluşun yönetiminde hizmet veriyor. Bildiğiniz üzere ‘Ermeni soykırımı’ iddiaları tarihi ve siyasi bir tartışma konusudur” denildi. Mektupta, Hyatt Otelleri’nin İstanbul ve Bakü’de dört otel işlettiğine de vurgu yapıldı. Türk ve Azeri derneklerinin mektubunda, Hoplamazian’ın Türkiye ve Azerbaycan karşıtı faaliyetlere karıştığı belirtilerek, “Bu tavrından endişe duyuyoruz” denildi. 

KENT’LE MİSİLLEME YAPACAKLAR
Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) da internet sitesinde Hyatt otellerine karşı boykot çağrısı yaptı. 4 derneğin Hyatt’ın sahibi Pritzker’e gönderdiği mektuptan sonra Ermeni diyasporası karşı atağa hazırlanıyor. Ermeni diyasporasının Coca-Cola CEO’su ve Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent’e karşı bir kampanya başlatacağı belirtiliyor.

http://www.sabah.com.tr/Ekonomi/2012/10/04/hyattta-diyaspora-kavgasi

Yorumlar kapatıldı.