İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Hakkâri’deki kemikler Ermenilerin mi?

Hakkâri’de yeni valilik binasının inşaatı sırasında insan kafatasları ile kemikler bulundu. Emniyet’e göre bölgede eskiden Ermenilere ait mezarlık vardı.

Bulunan iskeletlerin kıbleye ters yönde ve düzenli dizilmesi Ermeni mezarı iddialarını güçlendiriyor.

Daha önce Hakkâri Merkez Jandarma Karakolu binası olarak hizmet veren binanın hafriyatının kaldırılması sırasında yedi insana ait kemikler ile kafatasları bulundu. Olay yerinde incelemede bulunan savcılık, kemikleri incelenmesi için Ankara ve İstanbul adli tıp kurumuna yolladı. 
Hakkâri Emniyet Müdürlüğü’nün yetkilileri ise olayla ilgili şu açıklamada bulundu: “İnceleme sonucunda olay yerinde yan yana dizilmiş 7 tane mezar tespit edilmiştir. Mezarların kıbleye ters olması gayrimüslimlere ait olduklarını gösteriyor. Belediye kayıtları o bölgede 70 yıl öncesine kadar Ermeni vatandaşlarımızın yaşadığını gösteriyor. Mezarların başka yere taşınması için belediye nakil işlemlerine başlamış durumda.” 
Kendilerine gelen bilgilere göre kemiklerin Ermeni vatandaşlara ait olduğunu söyleyen Hakkâri Baro Başkanı Kutbettin Bayazıt ise şöyle konuştu: “Edindiğimiz bilgilere göre inşaat sırasında bulunan kemiklerin Ermeni vatandaşlarımıza ait olduğu tespit edilmiştir. Ancak kemiklerin faili meçhul cinayetlere ait olma ihtimalini göz ardı edemeyiz. Kemiklerin kimlere ait olduğu adli tıp kurumunun incelemeleri sonucunda kesinleşecektir.”

http://www.radikal.com.tr/Radikal.aspx?aType=RadikalDetayV3&ArticleID=1102691&CategoryID=77

Yorumlar kapatıldı.