İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Tigran Sarkisyan: Ermenistan’da yürütülen «Yurttaşlar» Programına son verilmeli

Rusya Federasyonu Göçmenlik Servisinin Ermenistan’da yürüttüğü şekil ve formattaki  «Yurttaşlar» Programı Ermenistan Hükümeti için kabul edilemez. Beyanat bugün 3 Ekim’de Meclis Kürsüsünde soruları yanıtlayan başbakan Tigran Sarkisyan’dan geldi. Açıklama öncesinde milletvekili Aleksandr Arzumanyan, programın Ermenistan’da 2006 yılından bu yana uygulandığını, bu çerçevede binlerce yurttaşın Rusya’ya göç ettiğini hatırlattı. 

Ermenistan’dan bu program çerçevesinde  26 bin kişi göç başvurusunda bulundu, 1500 kişi göç etmiş durumda. Anılan kişiler Ermenista vatandaşlığından çıkıp RF vatandaşılığına geçmek durumundalar. Ermenistan yurttaşlarının başvuruları Rusya’nın Gümrü Başkonsolosluğunda ayda 2 kere kabul edilmekte.
Başbakan T. Sarkisyan bu meselenin Ermenistan Hükümetini de endişelendirdiğini ve Rusya Hükümeti nezdinde Hükümetlerarası Komisyon oturumunda değerlendirilmek üzere  gündeme getirildiğini beirterek ″ Rusya Federasyonu Göçmenlik Servisinin Ermenistan’da yürüttüğü şekil ve formattaki  «Yurttaşlar» Programı bizim için kabul edilemez. Tutumumuz Rusya siyasi yönetim çevrelerinde de bilinmekte ve Ermenistan’da bu formatın işlemiyeceği umudundayız″ dedi. Başakan 12 Ekim’de Erivan’da Ermeni-Rus Hükümetlerarası Komisyon olağan oturumunun gerçekleşeceği ve konunun gündemde yer alamasına ilişkin müzakerelerin devam ettiği bilgisini de verdi.
Fotoğraf: Sona Barseğyan
News from Armenia – NEWS.am

Yorumlar kapatıldı.