İçeriğe geçmek için "Enter"a basın

Sözde Soykırım, ABD Kongresi’nde Görüşülecek

Turkishny.com
ABD’deki Ermeni Diasporası sözde Ermeni Soykırımı İddialarını Kasım ayı sonunda tekrardan ABD Kongresi’ne taşımaya hazırlanıyor. Armenpress’in haberine göre, ANCA(Amerikan Ermeni Ulusal Komitesi) medya sekreteri Elizabeth Chuljyan senatodaki destekçilerinin sayısını artırmak için kongre üyeleri ile düzenli görüşmelerde bulunmaya ve kendilerine mektuplar göndermeye devam ediyor. ABD Temsilciler Meclisi’nin 92 üyesi Sözde Ermeni Soykırımı ile ilgili kanun taslağını destekliyor.

ANCA’nın medya sekreteri  Chuljyan, ABD’de yaklaşmakta olan başkanlık seçimlerinin, Amerikalı Ermeniler için Sözde Ermeni Soykırımı ve Karabağ Sorununu gündeme getirmek için bir fırsat olduğunu belirtti.
Sözde Ermeni Soykırımı Kasım Ayında ABD Kongresinde Görüşülecek
Armenpress’in Chuljyan’ın açıklamalarına dayanan haberine göre Sözde Ermeni Soykırımı Kasım ayı sonunda  ABD Kongresi’nde görüşülecek.
Birçok senatörün seçim telaşında olacağı Kasım sonunu bir fırsat olarak gören Ermeni Diasporası, Kongre’deki destekçileri vasıtası ile Kasım ayı sonunda Sözde Ermeni Soykırımı iddialarını tekrardan ABD Kongresi gündemine taşıyacak.
İlk Fırsatçılıkları Değil
Ermeni soykırım iddialarının kabulünü öngören H.Res.252 sayılı karar tasarısı 2010 yılında ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesince 23’e karşı 22 oyla kabul edilmişti.
H.Res.252 sayılı karar tasarısı ABD Başkanı’nın “ABD’nin dış politikasının özellikle insan hakları, etnik temizlik ve soykırım konuları ile ilgili olarak Sözde Ermeni Soykırımının anlaşılmasını  sağlamasını” ve “1.5 milyon Ermeni’nin güya sistematik ve planlı bir şekilde soykırım adı altında imha edildiğini tanımlamasını” talep ediyordu. Komite’de kabul edilen tasarıda, ABD Başkanı’nın her 24 Nisan’da Amerikan halkını sözde “soykırım” sırasında hayatını kaybettiği iddia edilen 1.5 milyon Ermeni’yi anmaya davet etmesi isteniyordu.
Komitede kabul edilen H.Res.252 sayılı karar tasarısı yasalaşmamıştı.
ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi yine aynı içerikteki kanun tasarılarını 2000, 2005 ve 2007 yıllarında da kabul etmişti. Bu kanun tasarıları Kongre’de destek bulmuş olmalarına rağmen, Temsilciler Meclisinde’ki oylamalara, Bill Clinton ve George Bush’un karşı çıkmaları dolayısı ile dahil edilmemişlerdi.

http://www.turkishactionalert.com/news/2904-soezde-soykrm-abd-kongresinde-goerueuelecek.html

Yorumlar kapatıldı.